Ειδήσεις

Published on January 15th, 2023 | by paggaiorama

0

Μια πράξη και μια επίπληξη

ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ LIKE… ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ… ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΞ ΑΝΕΣΤΗ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ…

Διαβάσαμε αρχικά την ανάρτηση του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη:

“Σήμερα το πρωί γύρω στις 8:30 καθώς εργαζόμουν στην επιχείρηση μου , δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από μια θορυβημένη Κυρία να μου λέει :

-Παρακαλώ είστε ο κύριος Δήμαρχος

-Ναι παρακαλώ τι θα θέλατε της λέω – Κύριε Δήμαρχε , στην είσοδο της εκκλησίας της Ν. Ηρακλείτσας , βρέθηκε μια ηλικιωμένη , ΑΣΤΕΓΗ ,ξεπαγιασμένη και ταλαιπωρημένη κυρία , την οποία αφού την φρόντισα θέλησα να νας ενημερώσω για να αναλάβετε την περίθαλψη της .

-Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση της λέω και κλείνω το τηλέφωνο .

Απ´ ευθείας τηλεφώνησα τον Τοπικό Αντιδήμαρχο Χρήστος Πριονίδης τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου μας Γιώργος Καλλινικίδης και στο επόμενο δίωρο κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου μας και δόθηκε η δέουσα φροντίδα στην άστεγη συμπολίτισσα μας.

Να ξεκαθαρίσω ότι για εμάς τους αιρετούς θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μας να δώσουμε λύση στο πρόβλημα . Δεν θα μπορούσα όμως να μην ευχαριστήσω δημόσια :

την κυρία Καλλιοπη Γουδεβενου για το τηλεφώνημα και την ευαισθησία της ,καθώς επίσης και

τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας για την άμεση ανταπόκριση τους , δηλώνοντας έτσι την λειτουργία ενός Σύγχρονου και άρτια δομημένου δήμου .Και καταλήγουμε στο ότι σε κάθε περίπτωση ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ !!!!”

Φυσικά υπήρξαν κάποια like στο facebook αλλά υπήρξαν και αιχμές κριτικής.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ

📌Υπάρχουν “άστεγοι” πια και στον Δήμο Παγγαίου! Αυτή είναι η είδηση!

Ότι ο Δήμαρχος Παγγαίου , μετά από τηλεφωνική ενημέρωση δημοτη, έδωσε εντολή “από την επιχείρησή του” ” (sic!) στις υπηρεσίες να περιθάλψουν τον δυστυχή συνάνθρωπό μας είναι το αυτονόητο.

Δεν μπορεί με έναν “ναπολεόντειο” πολιτικό αυτυτοθαυμασμό, η στοιχειώδης κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη να “πουλιούνται” στην” πιάτσα” του fb για πολλά ή περισσότερα προεκλογικά likes!

Είναι η λεπτή γραμμή ανάμεσα στη ρηχή προσέγγιση, την πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων τραγικών περιπτώσεων και τη δημόσια συζήτηση στην οποία με σοβαρότητα να μιλήσουμε για τα αίτια, τις ευθύνες και την αντιμετώπιση ενός κοινωνικού φαινομένου που αυξάνεται ραγδαια!

Να τι σημειώνει ο περιφερειακός σύμβουλος και εκπαιδευτικός Δημήτρης Λυμπεράκης:

«Πάμε τώρα και στο άλλο λαικίστικο:

Το ότι ένας, μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού εκτοπίσματος, δήμαρχος Παγγαίου, επιλέγει το f/b για να διαφημίσει την αυτονόητη υποχρέωση των δημοτικών υπηρεσιών να περιθάλπουν και να φροντίζουν τους δημότες, ενέργεια η οποία γίνεται κατόπιν εντολής από “την επιχείρησή του”, το λες και αυτοδιοικητικό ναρκισσισμό

Το ότι ένας, μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού εκτοπίσματος, δήμαρχος Παγγαίου αποκρύπτει συνειδητά την συνευθύνη  (υπερδιπλασιασμός δημοτικών τελών) ως αυτοδιοικητικό ον και βαρύνεται πολιτικά για την φτωχοποίηση των δημοτών, ως ομοαίματος και ομοιδεάτης του κυβερνώντος κόμματος, το λες και πολιτικό αμοραλισμό…»!

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Από τα πρώτα θέματα που βάλαμε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και πολύ καιρό ήταν και το θέμα των αστέγων στον Δήμο Παγγαίου.

Τονίσαμε την μεγάλη ανάγκη ότι σαν Δημοτική Αρχή πρέπει να είμαστε έτοιμοι και με υποδομές μέσα από τις Κοινωνικές μας Υπηρεσίες να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όποτε και αν χρειαστεί.

Ψάχνω σήμερα να βρω στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αν υπάρχει και άλλη περίπτωση Δημάρχου στην Ελλάδα που να “διαφημίζει” κατά τέτοιο τρόπο τις “άμεσες” ενέργειες της Δημοτικής του Αρχής σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα όπως είναι οι άστεγοι.

Δυστυχώς στον Δήμο Παγγαίου για άλλη μια φορά σε θέματα “πολιτικής διαφήμισης” διεκδικούμε την αποκλειστικότητα…”!

Η κρίση δική σας!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑