Ειδήσεις

Published on June 30th, 2022 | by paggaiorama

0

Θετικό πρόσημο από τον Μάκη Κρεμύδα

Στις 29-6-2022 αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ ν. Καβάλας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους του Δήμου Παγγαίου, υπεύθυνους για τη κοινωνική πολιτική του Δήμου, το γ.γ κ.Καλλινικίδη Γεώργιο και την Αντιδήμαρχο κ. Απαζίδου Ζωη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πλησίον του αυτόνομου μηχανισμού πρόσβασης στη θάλασσα( sea acces) που είναι εγκατεστημένος στη παραλία της Ηρακλείτσας μπροστά στο παρκινγκ ανάμεσα σε δύο beach bar.

Στη συζήτηση που ακολούθησε και αφορούσε θέματα εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία στις προσβάσιμες υποδομές του Δήμου Παγγαίου και ιδιαίτερα τους τουριστικούς προορισμούς π.χ προσβάσιμες παραλίες ,ελεύθερες ζώνες όδευσης πεζών κι εμποδιζόμενων ατόμων, ράμπες και παρκινγκ ΑμεΑ στην Ηρακλείτσα, τη Νέα Πέραμο, στις κατασκηνώσεις ΑμεΑ και στη παραλία Οφρυνίου( Τούζλα) για την ανάγκη βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών που θα καθιστούν απρόσκοπτη την απόλαυση της τουριστικής σεζόν των επισκεπτών κατασκηνωτών και κατοίκων ΑμεΑ της περιοχής.

Αμέσως μετά ακολούθησε αυτοψία στο χώρο της προσβάσιμης παραλίας από την αντιπροσωπεία του συλλόγου όπου διαπιστώθηκε η προσεγμένη εργασία που έχει γίνει με τους διαδρόμους προσέγγισης στον αυτόνομο μηχανισμό, στα σκίαστρα και τις ξαπλώστρες αλλά και στον πολύ καλά συντηρημένο μηχανισμό που λειτουργούσε άψογα.

Η κ. Απαζίδου μαζί με τον κ. Καλλινικίδη μας παραχώρησαν σημαντικό αριθμό χειριστηρίων που μπορούμε να τα διαθέτουμε δωρεάν στα μέλη μας και μη που κάνουν χρήση των αντίστοιχων μηχανισμών που βρίσκονται στα εξής σημεία: Νέα Ηρακλείτσα( παρκινγκ), Νέα Πέραμος (τελωνείο),Αμμόλοφοι(πλησίον κατασκηνώσεων ΑμεΑ) και τέλος στη παραλία Οφρυνίου ( Τούζλα).

πίσης συζητήσαμε για τη κατασκηνωτική περίοδο που ξεκινάει τις επόμενες μέρες προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Όταν υπάρχει καλή συνεργασία και αμοιβαία εκτίμηση η οποία κερδίζεται και δεν χαρίζεται οι διαδικασίες απλουστεύονται και χαρακτηρίζονται με θετικό πρόσημο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑