Ειδήσεις

Published on December 22nd, 2022 | by paggaiorama

0

Ποιά ανάπτυξη κυρία Απαζίδου;

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Παγγαίου, Ζωή Απαζίδου, αναφερόμενη στον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2023, τον χαρακτήρισε ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ!

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε ένα χρηματικό υπόλοιπο που υπάρχει στον Δήμο Παγγαίου από το 2022 που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ!

Αν διαβάσει αυτές τις δύο δηλώσεις της κυρίας Απαζίδου θα θαυμάσει την επιτυχία της διοίκησης του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη, αλλά η δεύτερη ανάγνωση είναι …δραματική.

Θα ασχοληθούμε με τον Προϋπολογισμό όταν τον πάρουμε στα χέρια μας και τον αναλύσουμε διεξοδικά, όπως και τον ισολογισμό του τρέχοντος και απερχόμενου έτους 2022.

Όσον αφορά την απορροφητικότητα σε έργα μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα που αγγίζει μόλις το 10% σημαίνει ότι ο Δήμος Παγγαίου υστερεί σε απορροφητικότητα στην εκτέλεση έργων.

Το χρηματικό υπόλοιπο που ευαγγελίζεται η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών Παγγαίου φαντάζομαι αφορά και την “κάβα” των δύο μισθών για υπαλλήλους που εκ του Νόμου ως ασφάλεια θα πρέπει να διαθέτει ο Δήμος για τους εργαζόμενούς του…

Για το πλεόνασμα η κυρία Απαζίδου αναφέρει: «Αυτό δείχνει σωστή οικονομική διαχείριση και πολύ μεγάλη ρευστότητα. Ο δήμος μας έτσι μπορεί να πληρώνει τις υποχρεώσεις του σε 15 μέρες με ένα μήνα το πολύ. Είναι ένας προϋπολογισμός ξεκάθαρα αναπτυξιακός, στον οποίο για έργα και μελέτες έχουν εγγραφεί πιστώσεις πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αφορούν ενταγμένα έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Οι τίτλοι δεν λένε τίποτε για τον αναπτυξιακό προσανατολισμό και τα εκατομμύρια έργων που αναφέρει η κύρια αντιδήμαρχος. όπως αγροτική οδοποιία, με αρχικό ποσό ένταξης 9,2 εκατομμύρια ευρώ, η αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης με αρχική ένταξη 1,8 εκατομμύρια ευρώ, η διαμόρφωση και αποπεράτωση δημοτικού κτηρίου στη Νέα Πέραμο για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου με αρχικό ποσό ένταξης 360.000 ευρώ. Επίσης η επανάχρηση του κτηρίου της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Ελευθερούπολης με αρχική ένταξη 660.000 ευρώ».

Καλά όλα αυτά αλλά δεν είναι αναπτυξιακά. Αναπτυξιακά είναι τα έργα που αποφέρουν έσοδα στον Δήμο…

Η Λέσχη Αξιωματικών που καρκινοβατεί από τον καιρό που υπουργός Εθνικής Άμυνας, ήταν ο Πάνος Καμμένος, κτήριο για πολιτιστικό κέντρο στη Νέα Πέραμο, όταν τέτοιοι είδους κτήρια είναι άδεια στον Δήμο Παγγαίου, και “λαλούν κουκουβάγιες” που λέει ο λαός μας, αλλά και το Κλειστό Γυμναστήριο που πραγματικά θέλει …γκρέμισμα και φτου κι από τον αρχή!

Άρα κυρία Απαζίδου ο νέος Προϋπολογισμός που φέρατε ούτε ΑΝΑΠΤΥΞΗ θα φέρει το 2023, ούτε και έσοδα στον Δήμο Παγγαίου!

Μάλλον θα πρέπει να τον ξαναδιαβάσετε…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑