Ειδήσεις

Published on August 2nd, 2023 | by paggaiorama

0

Ανάρπαστα condos και βίλες στο project της Αλάνας

Σε προχωρημένο στάδιο προπωλήσεων βρίσκεται το real estate prοject στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας από τον Ιρανοκαναδό επιχειρηματία Alex Haditaghi, ο οποίος αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος του παραθαλάσσιου οικοπέδου μετά το σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, τον περασμένο Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως ο επιχειρηματίας απέκτησε μέσω e-Auction διαδικασία το ακίνητο συνολικού εμβαδού 149,733 στρεμμάτων (αποτελείται από 2 οικόπεδα) έναντι 18,5 εκατ. ευρώ (με τιμή εκκίνησης 9,1 εκατ. ευρώ). Το όλο porject, το οποίο φέρει την εμπορική επωνυμία Hamptons Greece, προφανώς απευθυνόμενο στο διεθνές κοινό, συμπεριλήφθηκε μάλιστα πρόσφατα ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα real estate project παγκοσμίως (μαζί με το Ελληνικό) σε σχετικό άρθρο του Νasdaq.

Η οικιστική ανάπτυξη που προβλέπεται στην παραθαλάσσια έκταση αφορά σε επένδυση 520 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συμμετοχή σε δεύτερο χρόνο θα έχει και η οικογένεια Μελισσανίδη. Από τα 150 στρέμματα της έκτασης θα αξιοποιηθούν για τα διάφορα οικιστικά συγκροτήματα τα 57 εξ αυτών.

Σύμφωνα με το master plan η πρώτη σειρά κατοικιών αφορά σε 64 διαμερίσματα εμβαδού 68 τ.μ. (στη λογική ξενοδοχειακού συγκροτήματος), εκ των οποίων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της επένδυσης ήδη έχουν προπωληθεί τα 59 εξ αυτών. Προφανώς πρόκειται για «καπάρο» (ύψους 50% της συνολικής αξίας), καθώς η συμβασιοποίηση των πωλήσεων απαιτεί την έκδοση οικοδομικών αδειών.

Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές έχουν προχωρήσει και στην εμπορευματοποίηση των βιλών ήδη από τον Φεβρουάριο του 2023, ο συνολικός αριθμός των οποίων υπολογίζεται σε 280. Αφορά σε 5 σειρές βιλών και 8 διαφορετικούς τύπους με εμβαδόν 165 τ.μ., 238 τ.μ., 278 τ.μ., 518 τ.μ. και 668 τ.μ.

Οι τιμές για τις βίλες- σύμφωνα και πάλι με τον αρχικό σχεδιασμό καθώς τόσο το κόστος κατασκευής όσο και η ζήτηση αναμένεται να επηρεάσουν τις τιμές- ξεκινούν από 588 χιλιάδες δολάρια και φτάνουν έως 3,5 εκατ. ευρώ για τις μεγάλες βίλες στην πρώτη σειρά του οικοπέδου. Κατά τα στοιχεία που εμφανίζονται και πάλι στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ήδη έχει καταγραφεί σημαντικός αριθμός προπωλήσεων και τα οικιστικά συγκροτήματα των βιλών.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο, οι κατοικίες θα είναι έτοιμες έως το 2024, ενώ στην έκταση προβλέπεται επίσης η δημιουργία συνεδριακού κέντρου, κινηματογράφου και αθλητικών εγκαταστάσεων. Στην οικονομική της πρόταση δε η ομάδα του project Hamptons Greece περιλαμβάνει και την εκτιμώμενη απόδοση για τους επενδυτές των ακινήτων την οποία τοποθετεί μεταξύ 12%-15% ετησίως.

Εμπορικά επίσης ο επενδυτής αξιοποίησε για τις προπωλήσεις το θεσμό της Χρυσής Βίζα, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί μια από τις φθηνότερες επιλογές πανευρωπαϊκά, γεγονός που ενδεχομένως ενεργοποίησε το ισχυρό ενδιαφέρον ιδίως για τα φθηνότερα διαμερίσματα της έκτασης. Υπενθυμίζεται πως το όριο απόκτησης Χρυσής Βίζα μέσω αγοράς ακινήτου διατηρείται στις 250.000 ευρώ για την περιοχή της Καβάλας και της ευρύτερης Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης που αυξήθηκε στα 500.000 ευρώ).

Πέννυ Κούτρα
p.koutra@euro2day.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑