ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on April 16th, 2024 | by paggaiorama

0

Ο πατήρ Νικήτας συνεχίζει την παράδοση του Επιφάνειου

Ο πατήρ Νικήτας, από το ιερό κελί της Παναγίας Πορταΐτισσας του Αγίου Όρους, δημιούργησε ένα μενού με αγιορείτικες συνταγές για την Ακτή Ντοβίλ στο γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης και το μαγείρεψε την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 20:30.

Όσοι παραβρέθηκαν σε αυτό το μοναδικό γεύμα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Ο Αγιορείτης μοναχός Νικήτας, έχει ένα από τα πιο δύσκολα και κοπιαστικά διακονήματα. Είναι μάγειρας στο Κελί της Παναγίας Πορταΐτισσας. Μαγειρεύει καθημερινά για τους μοναχούς και για τους επισκέπτες του κελιού.

Η μαγειρική για τον π. Νικήτα είναι μυσταγωγία, πολύ μεράκι, αγάπη και αγνά υλικά. Για αυτό αξιοποιεί τα δώρα της φύσης που προσφέρει σε αφθονία ο ευλογημένος τόπος του Αγίου Όρους. Υλικά που χρησιμοποιεί και προσθέτει στα φαγητά και αποκτούν άλλη νοστιμιά. Αυτή τη μαγειρική μάλιστα, φρόντισε να διαδώσει και έξω από το Άγιο Όρος, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, αλλά και σε ειδικές εκδηλώσεις και γιορτές στην Ελλάδα. Συνέγραψε μάλιστα και το βιβλίο «Αγιορείτικες παραδοσιακές συνταγές» που κυκλοφορεί από το 2012.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑