Ειδήσεις

Published on February 24th, 2023 | by paggaiorama

0

Οι Περαμιώτες επιμένουν στην Λαϊκή Αγορά…

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

Η Ετήσια Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Η ΓΣ ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΟΕΒΕ Καβάλας  Θόδωρου Χατζηχρήστο, ενώ στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για τις δράσεις αλλά και τις εξελίξεις στο χώρο της αγοράς και του εμπορίου.

Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρθηκαν στα εξής:

  • Στην έλλειψη οποιασδήποτε τραπεζικής χρηματοδότησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρόλο που οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια.
  • Στην χορήγηση εργατικής βίζας σε πολίτες τρίτων χωρών στο ξενοδοχειακό κλάδο και σε αυτόν της εστίασης.
  • Στην δικαστική εξέλιξη του ζητήματος παρελθόντων οφειλών εμπόρων στο πρώην ΤΕΒΕ.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας με τον τυχερό να είναι ο Ευάγγελος ο Σάλιαγκας Ευάγγελος, ο οποίος ως έπαθλο κέρδισε τις εισφορές ενός χρόνου στο Σύλλογο.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την εγγραφή όλων των νέων μελών του έτους 2022.

Ακολούθησε ο απολογισμός των πεπραγμένων ενώ έγινε και ο οικονομικός απολογισμού ο οποίος και εγκρίθηκε ομόφωνα από τα παρόντα μέλη.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν τα μέλη για τις μελλοντικές δράσεις και επιπλέον έθεσαν τα δικά τους ζητήματα.

  1. Αποφασίστηκε να γίνει νέο αίτημα προς τον Δήμο Παγγαίου για την δημιουργία Λαϊκής Αγοράς στην Νέα Πέραμο, το οποίο θα κατεβεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι η αρνητική απάντηση του Δήμου Παγγαίου στο προηγούμενο αίτημα μας δεν έλαβε υπ’ όψιν την θετική γνώμη του Σωματείου των παραγωγών του Νομού Καβάλας παρά μόνο την αρνητική γνώμη των εμπόρων και αυτή μόνο όσο αφορούσε την ημέρα τέλεσης της Λαϊκής Αγοράς.
  2. Να συνεχιστεί η αποστολή προσκλήσεων στα σχολεία της Βορείου Ελλάδος με σκοπό να πραγματοποιούν την ημερήσια εκπαιδευτική σχολική εκδρομή την Άνοιξη στην περιοχή.
  3. Έγινε γνωστό ότι προτάθηκε και θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει επικοινωνία με τις εταιρείες κρουαζιέρας που προσεγγίζουν το λιμάνι της Καβάλας ώστε αυτές να εντάξουν την Νέα Πέραμο για την έξοδο των τουριστών από το πλοίο.
  4. Συζητήθηκε η έλλειψη συντονισμού εκ μέρους του Δήμου Παγγαίου όσον αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνουν οι διάφοροι σύλλογοι και ειδικά αυτών που είναι εκτός θερινής περιόδου (Χριστούγεννα –Απόκριες κλπ).

Η Συνέλευση αποφάσισε ότι ο Σύλλογος δε θα συμμετάσχει ξανά σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οι οποίες δεν συνοδεύονται από επαρκή φωτισμό και στολισμό όπως έγινε φέτος.

Ο Σύλλογος προτείνει επίσης στο Δήμο Παγγαίου να παύσει την καθιερωμένη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού η οποία γίνεται μέσα στον Αύγουστο και δεν προσφέρει κάτι σε επισκεψιμότητα στην περιοχή και επιπλέον η μεγάλη δαπάνη που γίνεται να επιμεριστεί σε μικρότερες και με μικρότερο κόστος  πολιτιστικές εκδηλώσεις εκτός θερινής περιόδου.

  1. Θα γίνει συνάντηση με την υπηρεσία καθαριότητας και τον εργολάβο αποκομιδής των απορριμμάτων τους θερινούς μήνες ώστε να τον ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.
  2. Συζητήθηκε το στάσιμο εμπόριο και οι θέσεις που ανοίγει ο Δήμος Παγγαίου σε παραγωγούς και εμπόρους. Στα πεύκα όπου τον χειμώνα οι παραγωγοί και έμποροι δεν βρίσκονται στο χώρο, να φροντίζουν να μένει ο χώρος περιποιημένος και καθαρός αφού είναι η είσοδος. Οι δε θέσεις στον πεζόδρομο να μείνουν ως έχουν και να μην δοθούν άλλες. Οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα δημιουργείται με το στάσιμο εμπόριο αρμόδιοι είναι οι αρχές και ο Δήμος Παγγαίου.
  3. Τα μέλη ζήτησαν επίσης να ενημερωθούν επίσημα αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ανάπλασης σε βασικούς κεντρικούς εμπορικούς δρόμους στο κέντρο της Ν.Περάμου (Μεγ. Αλεξάνδρου, Αγίου Νικολάου) ,στον παραλιακό δρόμο μετα το «Γεφυράκι» και για ασφαλτοστρώσεις πεζοδρομήσεις στην περιοχή «ΚΟΡΕΛΚΟ» όπως και σε άλλες περιοχές όπου νεόδμητες  κατοικίες παραμένουν χωρίς  βασικά έργα υποδομής. Επίσης  μέλη μας κτηματομεσίτες και εργολάβοι ζήτησαν επίσημη απάντηση για τον νέο πολεοδομικό σχεδιασμό στη Νέα Πέραμο.
  4. Οι κοινόχρηστοι χώροι στα πεύκα και στη παραλία κάτω από το Φραγκόκοτα να γίνουν κανονικοί χώροι στάθμευσης με σήμανση , διαγράμμιση και επαρκή φωτισμό πράγμα που ζητήσαμε και πέρυσι πριν την θερινή περίοδο αλλά δεν έγινε.
  5. Σε σχέση με την ακτοπλοϊκή γραμμή Ν.Περάμου –Θάσου θα γίνει αίτημα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας να νομοθετήσει ώστε να δοθούν κίνητρα σε ενδιαφερόμενη ακτοπλοϊκή εταιρεία ώστε να λειτουργήσει και πάλι αφού ενδιαφέρον υπάρχει.

Όλα τα παρόντα μέλη ενέκριναν ομόφωνα τους παραπάνω απολογισμούς και σχεδιασμούς .


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑