Ειδήσεις

Published on May 23rd, 2023 | by paggaiorama

0

Αθόρυβο αλλά ουσιαστικό έργο από την ΔΚΒ Ελευθερούπολης

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης: Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Τοξοτών.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Σχολείο Τοξοτών, εκεί δίπλα στους μαιανδρισμούς του ποταμού Νέστου. Η επίσκεψή μας είχε διττό στόχο.

Αφενός, η Κινητή Βιβλιοθήκη , στο πλαίσιο των τακτικών της δρομολογίων, παρέλαβε τα βιβλία που είχε δανείσει στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου και δάνεισε καινούργια.

Αφετέρου, στο πλαίσιο συνεργασίας με την ΑΜΚΕ Ανασσα – Anassa, υλοποιήθηκε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τους μαθητές της Β’ τάξης. Η κυρία Κατερίνα Τσικαλάκη, από τη Science United Project, συνομίλησε διαδικτυακά με τα παιδιά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου, υλοποιώντας την εκπαιδευτική δράση «…δείξε μου το ράμφος σου να σου πω ποιο είσαι!…».

 Οι μικροί μαθητές γνώρισαν τον Σταυρομύτη , τον Στρειδοφάγο , το Φοινικόπτερο (λέγε με φλαμίνγκο) και τον Κοκκαλά (ή αλλιώς γυπαετός) . Έμαθαν πού ζούνε και τι τρώνε και εντυπωσιάστηκαν στο άκουσμα ότι εδώ δίπλα, στον ποταμό Νέστο, μπορούμε να δούμε κάποια από αυτά τα πουλιά, καθώς ο ποταμός αποτελεί έναν εξαιρετικό βιότοπο για πλήθος πουλιών.

Αποχωρήσαμε ακούγοντας κελαηδήματα από τα στενά του Νέστου και αισθανθήκαμε ευγνώμονες που η λειτουργία της Βιβλιοθήκης, διανθισμένη από τις εξαιρετικές συνεργασίες με σχολεία και φορείς, προσφέρει σε όλους μας τόσο όμορφες εμπειρίες.

 Ευχαριστούμε πολύ το Δημοτικό Σχολείο Τοξοτών, την AMKE Ανασσα – Anassa, τη Science United Project  και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου για την αγαστή συνεργασία!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑