Ειδήσεις

Published on February 18th, 2024 | by paggaiorama

0

Στο “κενό” οι συνδρομητές της Cosmote

Ανακοίνωση για βλάβη σε Κιλκίς, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο

Εκτός λειτουργίας άρχισαν να βγαίνουν μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου τα δίκτυα του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της χώρας.

Όπως προκύπτει από τις αναφορές των καταναλωτών, αντίστοιχα προβλήματα καταγράφονται σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως οι Σέρρες, η Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος και η Καβάλα. 

Παράλληλα αναφέρθηκαν και προβλήματα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, να σημειωθεί όμως πως μπορούν να επικοινωνήσουν με τον τριψήφιο αριθμό 112, που λειτουργεί ανεξαιρέτων κινητής σύνδεσης.

Μάλιστα το πρόβλημα επεκτείνεται και στα τηλεοπτικά κανάλια της περιοχής που μεταδίδουν μέσω οπτικής ίνας το σήμα στην digea.

H ανακοίνωση της COSMOTE

Η COSMOTE ενημερώνει ότι λόγω του ότι κόπηκαν δύο κεντρικά καλώδια του δικτύου κορμού σε διαφορετικά σημεία, επηρεάζονται οι υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές των Νομών Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.

Οι τεχνικοί της εταιρείας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης το συντομότερο δυνατό.

Ζητούμε την κατανόηση των πελατών μας για την αναστάτωση.

Πρόβλημα στην επικοινωνία με Αστυνομία και Πυροσβεστική

Το πρόβλημα της Cosmote δημιούργησε προβλήματα στην επικοινωνία των πολιτών με την Αστυνομία (100) και την Πυροσβεστική (199).

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία, λόγω βλάβης στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας των τηλεφωνικών κέντρων άμεσης επέμβασης «100» και των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών παρακαλούνται οι πολίτες να καλούν στον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» για άμεση επικοινωνία με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής.

Όπως σημειώνουν Αστυνομία και Πυροσβεστική, σε περίπτωση αποκατάσταση της βλάβης, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Αντίθετα με το 100 και το 166, το τηλέφωνο του ΕΚΑΒ (166) λειτουργεί κανονικά, ωστόσο αυτό συμβαίνει γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται εκτροπή της κλήσης μέσω του Ευρωπαϊκού αριθμού!!!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑