Ειδήσεις

Published on July 18th, 2022 | by paggaiorama

0

Στην περιοχή ο ειδικός λόχος βιολογικής άμυνας

Στην περιοχή εξακολουθεί και παραμένει η ομάδα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου (ΕΔΛΟ) ΠΒΧ (Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής) ‘Άμυνας (8 άτομα τμήμα ανίχνευσης, 4 άτομα τμήμα απολύμανσης, 2 άτομα ΥΓ), χωρίς πάντως μέχρι ώρας τουλάχιστον να έχει εντοπιστεί κάτι ανησυχητικό ή κάποια ουσία που θα μπορούσε να παραπέμπει σε κατασκευή σχετικού όπλου.

«Αν ήταν κάτι επικίνδυνο, κατά πάσα πιθανότητα θα είχε ήδη βρεθεί» σημειώνουν αρμόδιες πηγές του ΓΕΣ, συμπληρώνοντας ωστόσο πως τη ομάδα ΠΒΧ θα παραμείνει για λίγο ακόμη στην περιοχή.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια των μονάδων εκκαθάρισης ναρκοπεδίων ξηράς του Ελληνικού Στρατού από Δράμα, Λιτόχωρο και Αλεξανδρούπολη, να εντοπίσουν, να περισυλλέξουν ή να καταστρέψουν τα πυρομαχικά που μετέφερε το αεροσκάφος.

Να σημειώσουμε πως οι συγκεκριμένες μονάδες θα παραμείνουν στην περιοχή και τις επόμενες ημέρες και θα αποχωρήσουν μόνο εφόσον ολοκληρώσουν το έργο τους. Σύμφωνα με το μήνυμα που έλαβε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir – εντολέα της μεταφοράς του συγκεκριμένου φορτίο, με τα πυρομαχικά 11,5 τόνων- το Antonov μετέφερε τα εξής πυρομαχικά:

• εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62,

• εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 και

• φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑