Ειδήσεις

Published on June 5th, 2023 | by paggaiorama

0

Τελικά το κριάρι “έφαγε” την άτυχη κτηνοτρόφο;

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Μια απρόσμενη εξέλιξη προέκυψε στην υπόθεση του θανάτου της 68χρονης κτηνοτρόφου στο Ποδοχώρι Παγγαίου μετά τη δεύτερη αυτοψία που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής, κοντά στο ποιμνιοστάσιο, ο έμπειρος ιατροδικαστής της Κομοτηνής κύριος Κιφνίδης.

Πλέον οι Αρχές εξετάζουν αν τα φονικά χτυπήματα δεν προήλθαν από χέρι ανθρώπου, αλλά από το… κριάρι!

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, ο ιατροδικαστής της Κομοτηνής διαπίστωσε την ύπαρξη κριαριού -που ανήκει στην άτυχη γυναίκα- πάνω από 70 κιλά, το οποίο παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά και στο παρελθόν είχε σπάσει πόρτες χρησιμοποιώντας τα πόδια και το κεφάλι του!

Με δεδομένο το ύψος της γυναίκας, του κριαριού αλλά και των σημείων στο κορμί της που έφερε τα χτυπήματα (επιφανειακή ρήξη σπλήνας και κατάγματα πλευρών) εξετάζεται το ενδεχόμενο αν τα χτυπήματα τα προκάλεσε το ζώο.

Αυτός είναι ο λόγος που θα ληφθεί δείγμα DNA από τα ρούχα και τα νύχια της, για να διακριβωθεί εάν συνδέονται οι κακώσεις και αν θα εντοπιστούν τρίχες ή DNA του ζώου.

Η άτυχη γυναίκα δεν έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, παρά μόνο μικροεγκεφαλικές ερεθίσεις που προήλθαν από την πτώση της στο έδαφος. Όπως διαπιστώθηκε από τη θωρακική της κοιλότητα έχασε 1,7 λίτρα αίματος, απόρροια της εσωτερικής αιμορραγίας από τα τρία – τέσσερα χτυπήματα που εντοπίστηκαν στην νεκροτομή.

Αρχές Δεκέμβρη της περασμένης χρονιάς (2022) είχαμε ένα περιστατικό στον Πύργο Ηλείας όπου, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα που πήγε να μαζέψει πορτοκάλια από το κτήμα που διατηρεί η οικογένεια στον Πύργο, όταν δέχθηκε επίθεση από ένα κριάρι το οποίο όρμησε ξαφνικά κατά πάνω της από πίσω και την χτύπησε με δύναμη στην σπονδυλική στήλη.

Η άτυχη γυναίκα έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο, όμως ευτυχώς το κριάρι δεν της επιτέθηκε ξανά, πράγμα που ίσως να κόστιζε ακόμη και τη ζωή της καθώς αδυνατούσε να αμυνθεί.

ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΚΡΙΑΡΙΑ

Η τραυματισμένη γυναίκα κατάφερε να καλέσει σε βοήθεια και συγγενικά της πρόσωπα την απομάκρυναν με πολλή προσοχή από τον χώρο όπου βρισκόταν ακόμη το κριάρι.

Στη συνέχεια, παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες στην Ορθοπεδική κλινική. Το σοβαρό τραύμα που είχε υποστεί στην σπονδυλική της στήλη αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά και πλέον αναρρώνει στο σπίτι της.

Μια ακόμη περίπτωση είχαμε στα Τρίκαλα ένα μήνα πριν το περιστατικό στον Πύργο με θανατηφόρα χτυπήματα από κριάρι, όταν τραγικό θάνατο βρήκε Τρικαλινός κτηνοτρόφος από το Κοτρώνι Τρικάλων όταν χτυπήθηκε από κριάρι τέλη Νοεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr, τον 65χρονο τον βρήκε ένας γείτονάς του και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πύλης.

Ακολούθησε η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και από εκεί, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου χειρουργήθηκε στο κεφάλι, λόγω της βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που έφερε, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑