Ειδήσεις

Published on May 8th, 2023 | by paggaiorama

0

Ολίγον από Παγγαίο και ο Δημήτρης Καιρίδης

Η μητέρα, Αργυρή (Ρούλα), γηγενής από το Παγγαίο…

Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης.

Δίδαξε Διεθνή Πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είναι τακτικός καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Δημήτρης Καιρίδης, Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ, Β1 Βόρειος Τομέας Αθηνών.

Γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1969. Ο πατέρας, Κώστας, Πόντιος γεννημένος στο Τουαψέ της Ρωσίας, ήρθε μικρό παιδί πρόσφυγας στη Δράμα. Η μητέρα, Αργυρή (Ρούλα), γηγενής από το Παγγαίο.

Μεγαλωμένος σε μια αγαπημένη οικογένεια, με άλλα δύο αδέλφια, τον Νίκο και τον Αλέξη, κι εκείνος ο βενιαμίν.

Διεκδικητικός και χωμένος στα βιβλία του. Τα βιβλία που ανέκαθεν αποτελούσαν συντροφιά. Το μέσο που θα τον οδηγήσει στην εκπλήρωση των στόχων του, αλλά και η χαλάρωσή του. Τα βιβλία που γεμίζουν το σπίτι του, που αποτελούν τον κόσμο του και συνθέτουν τη διακόσμηση του προσωπικού του χώρου. Για αυτό και του φαίνεται περίεργο όταν πηγαίνει καλεσμένος σε κάποιο σπίτι και βλέπει μόνο… βάζα.

Η γυμναστική είναι επίσης μια καλή εκτόνωση. Πρωινές ώρες συνήθως, γιατί το βράδυ, οι απαιτήσεις της μέρας που προηγήθηκε δεν αφήνουν περιθώριο. Η μέρα κλείνει με τη γυναίκα του, με μια ωραία συζήτηση, αφού τα παιδιά έχουν κοιμηθεί, για να ξεκινήσει ξανά το τρέξιμο το πρωί. Πάντα, με έναν καφέ στο χέρι. Ποτέ χωρίς καφέ.

Το κυρίως αγχολυτικό του όμως είναι τα παιδιά του… Η κόρη του 11 ετών και ο γιός του 9 ετών. Η Ίρια και ο Νικόλας. Η διεκδικητική Ίρια που του μοιάζει και που τον αγριοκοίταξε μόλις γεννήθηκε και ο μελένιος Νικόλας, ο πιο συναισθηματικός…

Το στήριγμα είναι η σύζυγός του. Η Μαριλίζα Αναστασοπούλου, που του έκανε “κλικ” από την πρώτη στιγμή που την είδε. Μια δυναμική, δραστήρια γυναίκα, στην οποία πάνω από όλα θαυμάζει και εκτιμά την κρίση της. Την κοφτερή της κρίση που αποτελεί πολλές φορές τη ζώνη ασφαλείας του.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑