Ειδήσεις

Published on October 18th, 2022 | by paggaiorama

0

Χειροτονία διάκου στον Πλατανότοπο

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, εορτή των Αγίων Πατέρων της εν Νικαία Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως  κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πλατανότοπου πλαισιωμένος υπό του εφημερίου του χωριού Αρχιμ. Νεοφύτου Βαχαρέλη.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και εν μέσω πυκνότατου εκκλησιάσματος, ο Σεβασμιώτατος εχειροτόνησε σε Διάκονο τον π. Κοσμά Κυδωνόπουλο.

Πριν την τέλεση του μυστηρίου του κατά την προσφώνησή του ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στη προσέλευση του στην Ιερωσύνη και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του μέσα στην Εκκλησία.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος  απευθυνόμενος προς τον νέο Διάκονο της Μητροπόλεως, ο οποίος τυγχάνει νοσηλευτής στο επάγγελμα και πολύτεκνος οικογενειάρχης, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες περί του υψίστου Λειτουργήματος της Διακονίας ευχόμενος πίστη, υπακοή και υπομονή στη νέα διακονία του.

Πριν το τέλος  Σεβασμιώτατος επέδωσε τιμητική αναμνηστική πλακέτα στον επί εξήκοντα έτη ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πλατανοτόπου κ. Ευστράτιο Βογιατζόγλου, επαινώντας τον για την αγάπη και τη υπακοή του στην Εκκλησία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑