Ειδήσεις

Published on March 29th, 2023 | by paggaiorama

0

Ουκρανικές αποζημιώσεις …μόνο στον Τύρναβο;

Ουκρανικά και de minimis προς πίστωση τέλη Μαρτίου πιθανόν και συνδεδεμένες   

Αυτό προκύπτει από τις συναντήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, με αφορμή την παρουσία του υπουργού στον τόπο θυσίας του Κιλελέρ, ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται όσο εντείνονται οι πιέσεις από παραγωγούς και τοπικούς βουλευτές να ενταχθούν μερικά ακόμη προϊόντα όπως το κεράσι.

Σε κάθε περίπτωση, το ποσό των 93 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινωθεί ως σήμερα, θα «σπάσει» σε επιμέρους εντολές δέσμευσης και πληρωμής, αρχής γενομένης της οριζόντιας ενίσχυσης για τα ροδάκινα που αναμένουν 70 ευρώ ανά παραγωγικό στρέµµα για όλες τις ποικιλίες ροδάκινων (συµπύρηνα και επιτραπέζια), βερίκοκων και νεκταρινιών.

Εν προκειμένω, θα ακολουθήσει μια συμπληρωματική πληρωμή 80 ευρώ το στρέμμα σε δεύτερο χρόνο και μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπου έχουν καταγραφεί ζημιές από βροχοπτώσεις στις Π.Ε. Ημαθίας, Πέλλας, Φλώρινας, Λάρισας και Κοζάνης.

Υπενθυμίζεται στο μεταξύ ότι την περασμένη εβδομάδα έγιναν δύο νέες προσθήκες στη λίστα των προϊόντων που θα αποζημιωθούν εκτάκτως. Πρόκειται για οινοποιήσιμα σταφύλια στο Δήμο Τυρνάβου που θα αποζημιωθούν με 120 ευρώ το στρέμμα και τα αχλάδια σε όλη τη χώρα με 150 ευρώ ανά στρέμμα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑