Ειδήσεις

Published on January 2nd, 2024 | by paggaiorama

0

Τραγικός ο δήμαρχος επί του προϋπολογισμού 2024!

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ

Για μια ακόμη φορά και δεν μας κάνει εντύπωση η τοποθέτηση του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη επί του προϋπολογισμού.

Διαβάστε τι ανέφερε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του 2023:

« Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Ζαχοπούλου ως ∆/ντρια της Οικονοµικής Υπηρεσίας και τους υπόλοιπους συνεργάτες µας τόσο στην Οικονοµική υπηρεσία όσο και στις λοιπές υπηρεσίες, γιατί βλέπουµε ότι έχουµε καταρτίσει ένα Π/Υ ο οποίος αν µη τι άλλο είναι ρεαλιστικός και βέβαια αν διαβάσουµε τα στατιστικά στοιχεία µπορούµε να δούµε ότι από το 2044 µέχρι και σήµερα έχει διπλασιαστεί και όχι µόνο ο Π/Υ µας.

Αυτό σηµαίνει ότι γίνεται µεγάλη προσπάθεια τόσο από την

∆ιοίκηση όσο και από τους παράγοντες τους υπηρεσιακούς και τους συνεργάτες µας γενικότερα, ώστε να µπορέσουµε να έχουµε έναν Π/Υ ρεαλιστικό όπου µέσα από αυτόν αποτυπώνεται πραγµατικά η αναπτυξιακή τροχιά που έχουµε ως ∆ήµος Παγγαίου.

Επί µέρους θεωρώ ότι µπορούν να γίνουν και θα γίνουν πάρα πολλές παρεµβάσεις διορθωτικές σύµφωνα µε το γεγονός ότι καταρχήν θα έχουµε περισσότερη χρηµατοδότηση όσον αφορά τους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους το 2024, τα οποία θα διανεµηθούν ανάλογα σε κωδικούς του Π/Υ µας προκειµένου να καλύψουµε είτε επενδυτικές, είτε ανελαστικές δαπάνες του ∆ήµου µας. Αυτά σε γενικές γραµµές.

∆ηλώνω ιδιαίτερα ικανοποιηµένος όταν ο Π/Υ µας έχει φτάσει τα πενήντα πέντε εκατοµµύρια και έχουµε ξεκινήσει από τα είκοσι τέσσερα το 2014.

Αντιλαµβάνεστε την πρόοδο που έχουµε παρ’ όλο που γνωρίζουµε όλοι µας ότι όλο το προηγούµενο διάστηµα υπήρχε µία κρίση και συνεχίζει να υπάρχει, τόσο την υγειονοµική, όσο η οικονοµική κρίση, ακόµη και η ενεργειακή κρίση την οποία βιώνουµε και δυστυχώς όλα αυτά έχουν και ως αποτέλεσµα να µην έχουµε και την ανάλογη και την προσδοκώµενη θα έλεγα εισροή εσόδων λόγω της αδυναµίας που έχουν οι συµπολίτες µας, οι συναλλασσόµενοι µε το τον ∆ήµο, να καλύψουν τις ανάγκες τους υπέρ του ∆ήµου. Αυτά κ. Πρόεδρε, ευχαριστώ. Θα είµαι εδώ να απαντήσω όσον αφορά το κοµµάτι το πολιτικό γιατί το τυπικό το έχει καλύψει, και την ευχαριστούµε, η κ. Ζαχοπούλου.»

ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Φυσικά ο κύριος δήμαρχος δεν μας εξηγεί τι σημαίνει αλήθεια να έχεις προϋπολογισμό 55 εκατομμυρίων όταν από τα 25 εκατομμύρια των έργων που έχεις προγραμματίσει δεν πρόκειται να εκτελέσεις ούτε τα μισά;

Ο ίδιος στην τοποθέτησή του αναφέρει ότι «θεωρώ», (αλήθεια δεν γνωρίζει;) αν θα γίνουν παρεμβάσεις διορθωτικές, μια και είναι σίγουρο ότι οι ΚΑΠ θα έρθουν κουτσουρεμένοι από την κεντρική διοίκηση;

Για μια ακόμη φορά «κλαψουρίζει» για τους δημότες που δεν έχουν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς τον δήμο και μάλιστα ρίχνει «κροκοδείλιο δάκρυ» αλλά δεν αποκαλύπτει ότι θα αναγκαστεί εκ του Νόμου να ζητήσει την πληρωμή των οφειλών τόσο από την Άρδευση, όσο και από τα άλλα «χαράτσια» τα οποία θα γίνουν απαιτητά μέσω της Εφορίας…

Τέλος θα μείνουμε σε ένα νούμερο επί του προϋπολογισμού… ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΣΟΔΑ(πλην επιχορηγήσεις για επενδύσεις) 1.282.460,28 ευρώ…

Το ότι ο προϋπολογισμός για το 2024 είναι αντιαναπτυξιακός είναι ηλίου φαεινότερον.

Για άλλη μια φορά οι δημότες δεν έχουν να περιμένουν στη νέα χρονιά τίποτε από τη διοίκηση Αναστασιάδη…

Μια από τα ίδια….   Με γειά μας!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑