Ειδήσεις

Published on December 19th, 2023 | by paggaiorama

0

Χειμερινή ανάβαση στο χιονισμένο Παγγαίο

Την πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις δράσεις του για την φετινή χρονιά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933, το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου που, όπως έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως τελευταία δράση του έτους, περιλαμβάνει νυκτερινή ανάβαση και διανυκτέρευση στο καταφύγιο του Παγγαίου.

oreivatikos-syllogos-kavalas-paggaio-2023-002

Η χιονόπτωση της Παρασκευής που προηγήθηκε, ανάγκασε την ομάδα (12 άτομα συνολικά) να αλλάξει το αρχικό της πρόγραμμα και έτσι επέλεξαν να ξεκινήσουν  την ανάβαση τους από τα 900 μέτρα του κεντρικού δρόμου του Παγγαίου. Η νυχτερινή πορεία που έγινε υπό συνεχή χιονόπτωση, αποδείχτηκε αρκετά δύσκολη, με το χιόνι να φτάνει σε πολλά σημεία το μισό μέτρο. Τελικά χρειάστηκαν 3,5 ώρες πεζοπορίας για να φτάσουν μέχρι το καταφύγιο «Αλέξανδρος Τσιλογεώργης».

oreivatikos-syllogos-kavalas-paggaio-2023-003

Η διαμονή βέβαια σε αυτό περιλάμβανε πλήθος εδεσμάτων και την συντροφιά των τραγουδιών δίπλα στο αναμμένο τζάκι.

oreivatikos-syllogos-kavalas-paggaio-2023-004

Η Κυριακή που ξημέρωσε σε εντελώς διαφορετικό σκηνικό, αποτέλεσε την πιο μεγάλη έκπληξη, με έναν λαμπρό ήλιο να φωτίζει τις χιονισμένες πλαγιές του βουνού και να χαρίζει εικόνες τέτοιας ομορφιάς που δύσκολα συναντάει κανείς. Αυτός ήταν και ο πιο ευχάριστος αποχαιρετισμός της χρονιάς που φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μιας χρονιάς γεμάτης δράσεις και όμορφες αναμνήσεις για τους φίλους και τα μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑