ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on April 6th, 2023 | by paggaiorama

0

Η Ταρασία Γεωργιάδου γράφει για το Παγγαίο

ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΩΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 6 ΤΟΠ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ταρασία Γεωργιάδου γράφει στο ιστολόγιο: pillowfights.gr

Μέσω Απριλίου και με την άνοιξη να οργιάζει στα καλύτερά της, θα πρέπει να παραδεχθούμε πως το Πάσχα στην Ελλάδα- ιδιαίτερα στην ελληνική ύπαιθρο έχει μια άλλη γοητεία.

Ίσως λοιπόν θα ήταν μια καλή ευκαιρία δεδομένου και του τριημέρου αργίας που μας προσφέρει να επιλέξουμε μια μικρή απόδραση για τον εορτασμό του. Επιλέγουμε 6 προορισμούς στην ηπειρωτική και νησιώτικη Ελλάδα, εκτός από τους ήδη αρκετά γνωστούς, για τους εορτασμούς τις ημέρες αυτές, στους οποίους συνδυάζονται τα ήθη και τα έθιμα, οι περιηγήσεις και τα νόστιμα εδέσματα. Εσείς δεν έχετε παρά μόνο να το αποφασίσετε, να το οργανώσετε και να φτιάξετε βαλίτσες.

Αν δε γράψω για τον τόπο μου είναι σαν να γράφω μισό άρθρο. Και για όσους επισκεφθούν το Παγγαίο την περίοδο του Πάσχα θα συνδυάσουν βουνό και θάλασσα σε μια ιδιαίτερη φιλόξενη περιοχή.

Παρακολουθείστε τις λειτουργίες στη μονή της Εικοσιφοίνισσας, τη δεύτερη παλαιότερη μονή της Μακεδονίας, συμμετέχετε στο έθιμο των Μαζιδίων στις Ελευθερές όπου οι κάτοικοι μεταφέρουν σε πομπή τα εικονίσματα, παρακολουθήστε το ταφικό έθιμο στο Χορτοκόπι κι αν ο καιρός το επιτρέπει περπατήστε στη Νέα Περάμο, στη Νέα Ηρακλείτσα και στην Παραλία Οφρυνίου απολαμβάνοντας ντόπιες νοστιμιές συνοδεία εκλεκτού κρασιού και τσίπουρου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑