ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on March 12th, 2024 | by paggaiorama

0

Το μαγικό χέρι του Αβανίδη έφτιαξε το Εργοστάσιο Παγωτού!

Επισκέψιμο για σχολεία το Εργοστάσιο Παγωτού της ΚΡΙ ΚΡΙ

Με τη δημιουργία του «Εργοστάσιου Παγωτού» στις Σέρρες, ενός μοναδικού θεματικού πάρκου και μουσείου, του πρώτου στην Ελλάδα σε βιομηχανικό χώρο, γιορτάζει η Κρι Κρι τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η 70ή επέτειος, εξάλλου, βρίσκει τη σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία να διανύει την πιο δυναμική περίοδο της ιστορίας της με επενδυτικά σχέδια ύψους 30 εκατ. ευρώ για το 2024-2025, άνοιγμα με νέα προϊόντα σε νέες αγορές του εξωτερικού, αύξηση πωλήσεων άνω του 20% και έκρηξη εξαγωγών της τάξεως του 32% το 2023.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κρι Κρι Παναγιώτης Τσινάβος κατά τη διάρκεια παρουσίασης του θεματικού πάρκου σε δημοσιογράφους, η διοίκηση της εταιρείας ήθελε να γιορτάσει τα 70 χρόνια της προσφέροντας ένα δώρο στην ελληνική κοινωνία.

Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για ένα πρωτοποριακό πάρκο για το παγωτό εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους, την οποία ανέλαβε να υλοποιήσει για την Κρι Κρι η Dream  Workers, η εταιρεία που έχει ταυτιστεί με τα θεματικά πάρκα στην Ελλάδα έχοντας δημιουργήσει την Ονειρούπολη, τον Μύλο των Ξωτικών, το Εργοστάσιο Σοκολάτας κ.ά.

Το «Εργοστάσιο Παγωτού», άνοιξε σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 τις πύλες του με τα πρώτα σχολεία από Σέρρες και Δράμα, αναπτύσσεται σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο 2.000 τ.μ., τμήμα ενός σύγχρονου βιομηχανικού χώρου, όπου οι επισκέπτες θα ξεναγούνται σε έξι διαφορετικές αίθουσες ταξιδεύοντας στον χρόνο, ανακαλύπτοντας τα μυστικά του παγωτού, την ιστορία αλλά και την εξέλιξή του.

Στο τέλος, μάλιστα, θα έχουν την ευκαιρία να παρασκευάζουν και να δοκιμάζουν τη δική τους αγαπημένη γεύση στο εργαστήρι παγωτού.

Σύμφωνα με τον κ.Τσινάβο, το «Εργοστάσιο Παγωτού» είναι μία επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό τουριστικό πόλο έλξης για την πόλη των Σερρών. «Σκοπός μας είναι χιλιάδες επισκέπτες, οικογένειες και μαθητές από όλη την Ελλάδα αλλά και τις γειτονικές βαλκανικές χώρες να επισκέπτονται το Θεματικό Πάρκο κάθε χρόνο, γνωρίζοντας έτσι τον κόσμο του, ενώ όραμά μας είναι η διάδοση της ιστορίας του ελληνικού παγωτού στις επόμενες γενιές», σημείωσε ο κ.Τσινάβος.

Μάλιστα, οι εκτιμήσεις της Κρι Κρι κάνουν λόγο για 50.000 μαθητές κάθε χρόνο κυρίως από την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο project manager της Dream Workers, Γρηγόρης Αβανίδης επισήμανε ότι το «Εργοστάσιο Παγωτού» συνδυάζει σε απόλυτο βαθμό την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία και αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς ανοίγοντας νέους δρόμους για τη δημιουργία θεματικών πάρκων σε βιομηχανικούς χώρους και στην Ελλάδα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑