Ειδήσεις

Published on May 24th, 2023 | by paggaiorama

0

Το Ελληνικό ή το Βατερλώ της Καβάλας;

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2022 ΚΑΙ ΤΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΟ 2019

Επιφυλάξεις στα όρια της ανησυχίας εξέφρασε ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του τον Δεκέμβριο του 2022, μετά την ανακοίνωση για την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου ακινήτου στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, που “κέρδισε” ο Ιρανοκαναδός επιχειρηματίας Άλεξ Χαντιτάτζι  ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΟΚ.

Μιλώντας στην τηλεόραση CENTER επεσήμανε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα του έργου, αλλά ούτε δικλείδες ασφαλείας για το είδος της αξιοποίησης

«Είναι μια καλή εξέλιξη το γεγονός ότι γενικά θα αξιοποιηθεί η Αλάνα, καθώς το είχε ανάγκη η περιοχή και νομίζω ότι αν γίνει μια σωστή αξιοποίηση, θα είναι κάτι που θα προσδώσει θετικά στην ανάπτυξη της περιοχής και στην τοπική οικονομία. Όμως εγώ έχω την ανάγκη να εκφράσω την ανησυχία μου, για το γεγονός ότι δεν έχουν οριστεί κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες, οι οποίες πραγματικά θα μπορούσαν να περιχαρακώσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθεί η Αλάνα»… Δηλαδή μπορεί ο χώρος να μείνει όπως είναι ή να αξιοποιηθεί με κάποιες κατοικίες. Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι ανάπτυξη…»

«Το είπα κι άλλη φορά, πως όποιος και να είναι ο επενδυτής, πρέπει να προσφέρει στην περιοχή μας.

Για να γίνει αυτό πρέπει να δοθούν θέσεις εργασίας, ένα σαφές πλάνο για το πως θα αξιοποιηθεί η Αλάνα.

Δυστυχώς με τον τρόπο που έχει γίνει η διαδικασία αυτή, δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι θα αξιοποιηθεί προς όφελος των συμπολιτών μας.

Δηλαδή μπορεί ο χώρος να μείνει όπως είναι ή να αξιοποιηθεί με κάποιες κατοικίες. Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι ανάπτυξη και δεν θα βοηθήσει την περιοχή μας. Θεωρώ ότι έπρεπε να μπουν κάποιοι όροι, που θα όριζαν τον τρόπο αξιοποίησης.

Ο μοναδικός τρόπος που θα μπορούσε να προσδώσει στην περιοχή οφέλη τουριστικά και οικονομικά θα ήταν η αξιοποίηση του με την υποχρεωτικότητα να γίνει μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα με τις προδιαγραφές που θα όριζε η προκήρυξη», σημείωσε ακόμη ο Φίλιππος Αναστασιάδης.

«Εκεί είναι οι ενστάσεις μου. Κατά τα άλλα είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε και θα το κάνουμε με τον όποιο επενδυτή, προς όφελος αυτής της επένδυσης, αρκεί να βοηθήσει πραγματικά την περιοχή μας και μέσα σε ένα χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης που θα έπρεπε να είχε τεθεί κι αυτό από πολύ νωρίς.

Αν ένας επενδυτής πει εγώ σκέφτομαι να το αξιοποιήσω μετά από 20 χρόνια, νομίζω ότι δεν είναι προς όφελος της περιοχής μας. Αυτά έπρεπε να είχαν προσεχθεί από την αρχή.

Τα είχα τονίσει στους ανθρώπους του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Ευελπιστώ όμως, επειδή είναι ένα ιδιαίτερο ακίνητο, πραγματικά ο επενδυτής θα το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να έχει οφέλη ο ίδιος και η ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

Το… Ελληνικό της Καβάλας ή κάτι άλλο;

«Αλάνα και Λουτρά Ελευθερών το “Ελληνικό” της Καβάλας του Βουλευτή Καβάλας Μ. Λαζαρίδη σε επίσκεψη του στη Καβάλα, συγκεκριμένα ο βουλευτής δήλωσε:

 «Θα έλεγα ότι η συγκεκριμένη επένδυση (Αλάνας) μαζί με αυτήν των Λουτρών των Ελευθερών είναι τα «Ελληνικά» της Καβάλας, συγκρίνοντας τες, τηρουμένων των αναλογιών, με την επένδυση στο Ελληνικό στην Αθήνα που είναι σε άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Για την Αλάνα χιλιοειπωμένα, συγκρατημένη και η δήλωση του ότι είναι θέμα χρόνου και πιο συγκεκριμένα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι έτοιμο ώστε η αλάνα της Ν. Ηρακλείτσας να μπει σε διαγωνισμό ώστε να βρεθεί επενδυτής…

Οψόμεθα και ας σεφτούμε γιατί το νόμισμα “Επένδυση Ελληνικού” έχει και την άλλη όψη…… Πολυετής στασιμότητα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑