Ειδήσεις

Published on March 19th, 2024 | by paggaiorama

0

Μεγάλο γλέντι στα Δωμάτια…

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δωματίων”ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ” καλωσόρισε την Σαρακοστή με πολύ χορό, τραγούδι και σαρακοστιανά εδέσματα στην γραφική πλατεία του χωριου.

Με πολύ ζήλο και μεράκι διαδόθηκαν τα ήθη και έθιμα της παράδοσής ,διατηρώντας ζωντανό το παραδοσιακό στοιχείο στην καθημερινότητα των παιδιών !!!

Το Παιδικό τμήμα του Συλλόγου χόρεψε και αναβίωσε το έθιμο “Γαϊτανάκι” ,το οποίο έφεραν πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και συμβολίζει τον κύκλο της ζωής!!!

Τα μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου Δωματίων ευχαριστούν θερμά τον Δήμο Παγγαίου και τον Δημοτικό Σύμβουλο Αθανάσιο Κατσίνη ,όπου συντέλεσαν στην διεκπεραίωση της εκδήλωσης !

Την εκδήλωση πλαισίωνε :

Σπαθάρης Φώτης : τραγούδι ,λαούτο Αναστασιάδης Μάριος :Βιολί , τραγούδι Αναστασιάδης Παναγιώτης: κλαρίνο Τσεντεμεΐδης Γιάννης :τύμπανα Κεφαλίδης Άλκης : λύρα , τραγούδι

Επίσης ευχαριστούν θερμά τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που τίμησαν με την παρουσία τους:- Πολιτιστικός Σύλλογος Κουδουνίων και Φωτολίβους Δράμας -Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσορόπης -Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων Καβάλας -Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιφιλλίπων-Πολιτιστικός Σύλλογος Σιδηροχωρίου -Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης -Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσιάς- Μέλισσας

Καθώς επίσης και τον χοροδιδάσκαλο ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑