Ειδήσεις

Published on March 13th, 2024 | by paggaiorama

0

Και φέτος η Ν. Ηρακλείτσα θα μείνει χωρίς κόμβο! (Λογοδοσία 2)

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΚΥΚΛΙΚΟΙ ΚΟΜΒΟΙ; Ακόμη να ολοκληρωθεί η μελέτη για τον κόμβο της Νέας Ηρακλείτσας

Στην πρώτη λογοδοσία της νέας θητείας της δημοτικής αρχής Παγγαίου που έγινε την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, ο δήμαρχος “σφυροκοπήθηκε” από την Μαρία Βαρύτη της αντιπολίτευσης και μάλιστα για ένα θέμα πολύ σοβαρό όπως είναι οι κυκλικοί κόμβοι σε Νέα Ηρακλείτσα, Ελευθερούπολη (νεκροταφεία) και στην Παραλία Οφρυνίου.

Κι ενώ ο κυκλικός κόμβος στην παραλία Οφρρυνίου κατασκευάζεται, υπάρχει ένα πρόβλημα με την μελέτη για τον «αιματοβαμμένο» κόμβο της Νέας Ηρακλείτσας που κάθε καλοκαίρι στο σημείο γίνονται πολλά τροχαία ατυχήματα και ενίοτε και δυστυχήματα που στοίχησαν ανθρώπινες ζωές!

Η Μαρία Βαρύτη επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στους δρόμους του δήμου Παγγαίου με κακές σημάνσεις, απουσία πινακίδων ΚΟΚ, απουσία πινακίδων σημείων ενδιαφέροντος και πινακίδες που να βοηθούν στους τουρίστες να γνωρίζουν που επιτρέπεται και που απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση!

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, αφού έπλεξε το εγκώμιο του προϊσταμένου της υπηρεσίας Συγκοινωνιών του δήμου, Βαγγέλη Στάγγου, ακολούθως ανέφερε ότι η μελέτη για τον κυκλικό κόμβο της Νέας Ηρακλείτσας είναι έτοιμη στο 80% πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Να σημειώσουμε ότι προεκλογικά τόσο η Περιφέρεια ΑΜΘ όσο και ο δήμαρχος έλεγαν ότι το έργο προχωράει και έχει μάλιστα και χρηματοδότηση έλεγε ο τότε αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης, αλλά τελικά και φέτος το καλοκαίρι η Νέα Ηρακλείτσα στο ανατολικό της κομμάτι θα μείνει χωρίς κυκλικό κόμβο, χωρίς πεζοδρόμια και διευθέτηση του δρόμου όπως είχαν υποσχεθεί.

Για τον κόμβο της Ελευθερούπολης στα νεκροταφεία ούτε λόγος να γίνει, αλλά και ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθεί ο κόμβος στην Παραλία Οφρυνίου και ποια προβλήματα θα λύσει στην περιοχή.

Για τις πινακίδες ο δήμαρχος απάντησε ότι όλα θα γίνουν στο μέλλον και αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει ότι γίνονται έργα και δεν μπορούν αν δεν ολοκληρωθούν να βάζουν πινακίδες!

Ανέφερε για ένα πρόγραμμα εκατομμυρίων (δεν συγκρατήσαμε το νούμερο, αλλά ήταν «μπαμπάτσικο») που αφορά κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που εκτελείται (;) στον Δήμο Παγγαίου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ 2020

Σύγχρονος ρυθμιστής φωτεινών σηματοδοτών στην είσοδο της Νέας Ηρακλείτσας | Καβάλα | Citypedia οδηγός πόλης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑