Ειδήσεις

Published on June 22nd, 2023 | by paggaiorama

0

Η μεταλλευτική ιστορία της Ελλάδας ξεκίνησε από Παγγαίο

Τι ανέφερε ο νέος πρόεδρος της ΓΕΩΕΛΛΑΣ, Κωνσταντίνος ΓιαζιτζόγλουΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στις εκλογές που διεξήχθησαν στον Σύνδεσμό Μεταλλευτικών  Επιχειρήσεων εκτός του κ Γιαζιτζόγλου εξελέγησαν οι κκ Δ Δημητριάδης και Κ Ασημακόπουλος ως αντιπρόεδροι Φώτης Στεφανής ως Γενικός Γραμματέας ,Δ.Λιανός αναπληρωτης Γεν Γραμματέας, Π. Βετούλας ταμίας Αγ Καλογεράκος αναπληρωτής   ταμίας και μέλη η κυρία Σισυ Μπούρα και οι , Δ.  Μετικάνης ,Η. Ρηγόπουλος ,Γ. Καραβελάκης   Χ.  Τζιμοπουλος και Σ Τζιντζος.

Στην σύντομη ομιλία του ο Νέος πρόεδρος του ΣΜΕ  επισήμανε οτι:

«Πρωταρχική  προτεραιότητα του Συνδέσμου  είναι να παρουσιάσουμε στην Ελληνική κοινωνία την πραγματική εικόνα του κλάδου. Να αναδείξουμε τις αρχές βιωσιμότητας που έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια . Να προβάλλουμε το περιβαλλοντικό όφελος από την εξόρυξη που γίνεται με βάση τους αυστηρότατους κανόνες της ΕΕ, σε σχέση με τις εναλλακτικές πηγές προμήθειας α υλών. Και κυρίως, να προτείνουμε στους νέους και τις νέες μια επαγγελματική σταδιοδρομία με εξαιρετικό επιστημονικό και τεχνολογικό ενδιαφέρον, άριστες προοπτικές και ουσιαστική συνεισφορά στην διαμόρφωση της ποιότητας του μέλλοντος τους».

«Από τα μέταλλα του Λαυρίου και του Παγγαίου και τα μάρμαρα της Πεντέλης, μέχρι και τον λιγνίτη της Μεγαλόπολης και της Πτολεμαΐδας, τα ορυκτά συμβάλλουν ουσιαστικά στην θετική πορεία του Ελληνισμού, τα τελευταία δυόμιση χιλιάδες χρόνια.  Εκτιμώντας δε τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας σε πρώτες ύλες, είναι βέβαιο ότι θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο  και στο μέλλον.

Η εξόρυξη αναπτύσσει και αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής, προσφέρει στην οικονομική ανάπτυξη και την γεωπολιτική σταθερότητα, στηρίζει την απασχόληση στην περιφέρεια με θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και συμβάλλει ουσιαστικά την πράσινη μετάβαση και την κυκλική οικονομία προσφέροντας τις απαραίτητες πρώτες ύλες με την μικρότερη δυνατή όχληση.

Δυστυχώς στη χώρα μας, όπως και σε αρκετές χώρες της δύσης, η εξόρυξη αδικείται στην συνείδηση των πολιτών, λόγω στερεοτύπων.

Με πρωταρχικό διακυβευμα την ανάπτυξη με απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος, η Ελληνική εξορυκτική βιομηχανία είναι έτοιμη να προσφέρει τις απαραίτητες πρώτες ύλες με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Είμαστε βέβαιοι ότι η πολιτεία θα βρεθεί δίπλα μας ώστε να επιλυθούν διάφορα χρονίζοντα ζητήματα που επιβραδύνουν την αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου που λέγεται Ορυκτές Πρώτες Ύλες. Ο χρόνος που ενδεχομένως χάθηκε, μπορεί να ξανακερδηθεί. Το νέο ΔΣ του ΣΜΕ θα ξεκινήσει άμεσα να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο νέος πρόεδρος .


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑