Ειδήσεις

Published on February 13th, 2023 | by paggaiorama

0

9 χιλιάρικα τα Κούλουμα στον Δήμο Παγγαίου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ – ΝΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΦΡΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΙΑΝΗ

Με απόφασή του όχι ΟΜΟΦΩΝΗ, αλλά με ΠΕΛΙΟΨΗΦΙΑ το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου αποφάσισε το ποσό που θα διατεθεί για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στον Δήμο Παγγαίου που θα στοιχήσει συνολικά  9.238,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α).

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Παγγαίου και τους πολιτιστικούς φορείς, θα διοργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερών, Ορφανού και Παγγαίου για τον εορτασμό της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας με την ονομασία «ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ 2023» Πιο συγκεκριμένα:

Στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερών και στις κεντρικές πλατείες της Νέας Περάμου και της Νέας Ηρακλείτσας, στη Δημοτική Ενότητα Ορφανού και στον χώρο δίπλα στην παιδική χαρά της Παραλίας Οφρυνίου, καθώς επίσης και στη Δημοτική Ενότητα Παγγαίου και στον χώρο της Ιεράς Μονής του Ιωάννη του Προδρόμου, θα διοργανώσει πολιτιστικές εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στις 26 & 27 Φεβρουαρίου 2023 που θα περιλαμβάνουν προσφορά παραδοσιακών νηστίσιμων εδεσμάτων, παραδοσιακά μουσικά και χορευτικά δρώμενα, καθώς και υπηρεσίες θεάματος με τον κυκλικό χορό «Το Γαϊτανάκι» που δένει απόλυτα με το χρώμα και το κέφι της Αποκριάς.

Οι ανωτέρω δράσεις θα είναι ελεύθερες συμμετοχής από τους κατοικοδημότες και όχι μόνο του Δήμου Παγγαίου. Στην Δημοτική Ενότητα Παγγαίου και στον χώρο της Ιεράς Μονής του Ιωάννη του Προδρόμου, στις 26 Φεβρουαρίου 2023 και από τις 17:30 μ.μ θα αναβιώσει το πατροπαράδοτο έθιμο «Το κάψιμο των ψύλλων» όπου θα αναφτούν μεγάλες φωτιές από κέδρα και θα αποχαιρετιστεί ο χειμώνας. Ένα έθιμο που έχει σχέση με τους ρωμαϊκούς και βυζαντινούς φανούς.

Εν συνεχεία, η Πρόεδρος έθεσε υπόψη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ το αριθμ. 86/02-02-2023 πρωτογενές[1]τεκμηριωμένο αίτημα δαπάνης με την επισυναπτόμενη Τεχνική Περιγραφή, επισημαίνοντας πως το ύψος της συνολικής επιβάρυνσης που προκαλείται στον προϋπολογισμό της ΚΕΔΗΠ οικον. έτους 2023 θα ανέρχεται ενδεικτικά στο ποσό των 9.238,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α) και θα βαρύνει τους Κ.Α εξόδων.

ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

Η κα Βασιλείου Αικατερίνη, τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ, δήλωσε αντίθετη να γίνουν Κούλουμα και στην Ηρακλείτσα και στην Πέραμο, λόγω του ότι στην Πέραμο διοργανώνονται κι άλλες εκδηλώσεις και θα επιθυμούσε τα Κούλουμα να πραγματοποιηθούν μόνο στην Ηρακλείτσα.

Για τον λόγο αυτό δεν ψηφίζει το θέμα. Κατά τα λοιπά συμφωνεί.

Ο κος Τσαβδαρίδης, τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ , δήλωσε ότι θα έπρεπε τα Κούλουμα στην
Πέραμο να πραγματοποιηθούν στα Κάστρα και πως ενώ συμφωνεί με την υλοποίηση της εκδήλωσης
δεν ψηφίζει τη διαφημιστική δαπάνη.

Κατά τα λοιπά συμφωνεί.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑