Ειδήσεις

Published on June 21st, 2022 | by paggaiorama

0

3D δείχνει την εξόρυξη χρυσού στο Παγγαίο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Α’ βάθμιας Σχολ. Επιτρ. Αμφίπολης, Μπαχάρη Μπαχαρόπουλο, αυτή η προσπάθεια ξεκινάει τώρα και ήδη μαθητές έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Την Αμφίπολη επισκέφτηκαν την Πέμπτη 09 Ιουνίου, οι τάξεις Ε΄ και Στ΄ όλων των Δημοτικών Σχολείων του ομώνυμου Δήμου, όπου μετά την επίσκεψη στο αρχαιολογικό Μουσείο και στην παλαιοχριστιανική Ακρόπολη, τους παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το εξαιρετικό ψηφιακό βίντεο προβολής 3D που έχει δημιουργηθεί να προβάλλεται σε ειδική αίθουσα στο «Κέντρο Διερμηνείας Δήμου Αμφίπολης».

Eιδική αίθουσα επαυξημένης ψηφιακής απεικόνισης (3D animation) έχει εγκατασταθεί εντός του κτηρίου, στην οποία ο επισκέπτης ενημερώνεται μέσω μίας σύγχρονης εφαρμογής για την επιστήμη της αρχαιολογικής ανασκαφής καθώς και για την ιστορική διαδρομή της πόλης της Αμφίπολης από την ίδρυσή της έως και σήμερα.

Επίσης προβάλλονται και γίνεται λεπτομερής περιγραφή για όλα τα σημαντικά και συγχρόνως μοναδικά μνημεία που έχουν έρθει στο φως και αποδεικνύουν την σπουδαιότητα της Αμφίπολης ανά τους αιώνες με την μακραίωνη ιστορία της, από την αρχαία πόλη των Ηδωνών «Εννέα Οδοί», την κατάκτηση της πόλης από τον Αθηναίο στρατηγό Άγνων, μετέπειτα από τον σπαρτιάτη στρατηγό Βρασίδα και αργότερα από τον βασιλιά Φίλιππο της Μακεδονίας όπου ακμάζει σε σπουδαία γεωστρατηγική πόλη του μακεδονικού βασιλείου, τα χρυσορυχεία του Παγγαίου Όρους με τα νομισματοκοπεία και το λιμάνι όπου ναυπηγήθηκε ο στόλος και ξεκίνησε η εκστρατεία του Μέγα Αλέξανδρου για την κατάκτηση της Ασίας, τον ξακουστό «Λέων», την ξύλινη Γέφυρα (μοναδική σωζόμενη παγκόσμια), το αρχαίο Γυμνάσιο, την παλαιοχριστιανική Ακρόπολη με τα απομεινάρια από κίονες και τα ψηφιδωτά των πρώτων Εκκλησιών και την μετέπειτα ρωμαϊκή «Μακεδόνων Πρώτη» μέχρι και το μοναδικό ταφικό μνημείο «Τύμβος Καστά».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑