Ειδήσεις

Published on January 14th, 2023 | by paggaiorama

0

2ο Pravi Trail Run – 5 Μαρτίου 2023

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΠΟ 15-5 ΕΥΡΩ

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 (10:00) θα πραγματοποιηθεί στην Ελευθερούπολη Καβάλας ο 2ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου Pravi Trail Run με διαδρομές 15 χλμ. και 5 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου «Eleftheroupoli Runners».

Η διαδρομή των 15 χλμ. είναι εύκολη προς μέτριας δυσκολίας και περιλαμβάνει μονοπάτια μήκους 6 χλμ., δασικούς δρόμους 6,5 χλμ. και άσφαλτο 2,5 χλμ.

Η διαδρομή των 5 χλμ. αποτελεί μία εύκολη διαδρομή για μια πρώτη επαφή και εξοικείωση των αθλητών με το ορεινό τρέξιμο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ορίζεται ανώτατο όριο συμμετοχών τα τριακόσια (300) άτομα για τον αγώνα των 15 χλμ. και τα διακόσια (200) για τον αγώνα των 5 χλμ..

Στους αγώνες δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (για τις ηλικίες 15-18 θα χρειαστεί έγγραφη συγκατάθεση των γονέων κηδεμόνων τους, η οποία βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα).

Συνοπτικά οι σημαντικές πληροφορίες:

Ημερομηνία: Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Αφετηρία: Ελευθερούπολη (χώρος διεξαγωγής Λαϊκής αγοράς)

Τερματισμός: Ελευθερούπολη (χώρος διεξαγωγής Λαϊκής αγοράς)

Απόσταση: 15 km και 5km

Χρονικό όριο τερματισμού: 3 ώρες

Υψομετρική Ανάβαση: 610m (για τα 15χλμ.)

Μέγιστη Ανάβαση: 600m (για τα 15χλμ.)

Κόστος συμμετοχής: 15€ για τα 15km και 5€ για τα 5km με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό έως τις 19 Φεβρουαρίου 2023

Τράπεζα Πειραιώς: GR 26 0172 2700 0052 7010 6181 697

Δικαιούχος: ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ (στην αιτιολογία να αναγράφεται το Ονοματεπώνυμο Συμμετέχοντα για να μπορεί να γίνει η επιβεβαίωση της συμμετοχής)

Για εγγραφές πατήστε εδώ

Δήλωση Συμμετοχής ως τις 19 Φεβρουαρίου 2023. Για να θεωρείται ολοκληρωμένη η εγγραφή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί (εκτός από τη δήλωση συμμετοχής) η πληρωμή στην τράπεζα έως τις 19/02/2023.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Η Ελευθερούπολη απέχει 17 χλμ. από την Καβάλα και 135 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Για να φτάσετε, εισέρχεστε δυτικά από τον κόμβο Εξοχής της Εγνατίας Οδού και ανατολικά από τον κόμβο Αγίου Σύλλα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

15 χλμ.: Ο αγώνας έχει αφετηρία και τερματισμό το parking αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, στο χώρο όπου πραγματοποιείται η «Λαϊκή Αγορά».

Με κατεύθυνση δυτικά κατευθυνόμαστε στη γειτονιά της παλιάς πόλης σε ασφάλτινη οδό, παράλληλα με την εθνική οδό και πίσω από το Δημαρχείο, ώσπου φτάνουμε στην περιοχή «Αγία Παρασκευή», όπου βρίσκεται και η ομώνυμη εκκλησία, στο  δυτικό άκρο της πόλης, στους πρόποδες του βουνού Παγγαίου.

Από εκεί ξεκινάει το ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής, ακολουθώντας το δασικό δρόμο πίσω από την εκκλησία για περίπου 1,5 χλμ. Έπειτα στρίβουμε αριστερά όπου ξεκινάει το «La becasse», ένα πανέμορφο μονοπάτι 1 χλμ..

Στο τέλος του συνεχίζουμε την ανηφορική διαδρομή μέσα από δασικούς δρόμους, περνώντας ενδιάμεσα από το μονοπάτι του «Μεγάλου Ρέματος», ώσπου φτάνουμε στο σημείο ελέγχου και σταθμό τροφοδοσίας της διαδρομής στο 6ο χλμ. του αγώνα.

Από εκεί συνεχίζουμε την ανηφορική διαδρομή για περίπου 2 χλμ. και έπειτα στρίβουμε δεξιά σε ένα πανέμορφο ανηφορικό μονοπάτι κάτω από δέντρα μήκους περίπου 1 χλμ.

Από εκεί όπου είναι και το ψηλότερο σημείο του αγώνα (600μ. υψόμετρο) ξεκινάει το κατηφορικό σκέλος της διαδρομής, το οποίο οδηγεί στην άσφαλτο. Αφού τρέξουμε ανηφορικά για περίπου 200μ. σε ασφάλτινο δρόμο, στρίβουμε αριστερά σε δασικό δρόμο.

Επειτα από 500μ. στρίβουμε αριστερά στο μονοπάτι, το οποίο οδηγεί ύστερα από περίπου 1 χλμ. στη Μονή Υπαπαντής Παγγαίου. Μετά από 200μ. Στρίβουμε δεξιά σε δασικό δρόμο και έπειτα από 300μ. στα αριστερά μας βρίσκεται η αρχή του κατηφορικού πέτρινου μονοπατιού, απομεινάρι αρχαίας οδού, με το κλασσικό πλινθόκτιστο δάπεδο που συναντάμε και σε άλλα μέρη της Καβάλας, αρχιτεκτονική με την οποία χτίστηκε η αρχαία Εγνατία οδός.

Ακολουθώντας το κατηφορικό μονοπάτι για 1,5 χλμ. φτάνουμε σε ασφάλτινο δρόμο όπου στρίβουμε δεξιά για 200μ. και έπειτα αριστερά στη συνέχεια του αρχαίου μονοπατιού μήκους 1 χλμ. που οδηγεί στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Από εκεί ακολουθώντας την ίδια διαδρομή με της αφετηρίας, κατευθυνόμαστε μέσα στην πόλη προς το σημείο Τερματισμού.

eleftherupoli

5 χλμ.: Ο αγώνας έχει αφετηρία και τερματισμό το parking αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, στο χώρο όπου πραγματοποιείται η «Λαϊκή Αγορά».

Με κατεύθυνση δυτικά κατευθυνόμαστε στη γειτονιά της παλιάς πόλης σε ασφάλτινη οδό, παράλληλα με την εθνική οδό και πίσω από το Δημαρχείο ώσπου φτάνουμε στην περιοχή «Αγία Παρασκευή», όπου βρίσκεται και η ομώνυμη εκκλησία, στο  δυτικό άκρο της πόλης, στους πρόποδες του βουνού Παγγαίου.

Από εκεί ξεκινάει το ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής ακολουθώντας το δασικό δρόμο πίσω από την εκκλησία για περίπου 1,5χλμ. Οι αθλητές φτάνουν μέχρι το σημείο ελέγχου και στη συνέχεια ακολουθούν την αντίστροφη διαδρομή για να τερματίσουν στο χώρο της αφετηρίας.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Η τσάντα του αθλητή θα περιλαμβάνει αθλητικό παγούρι και μετάλλιο για τον αγώνα των 15 χλμ. και μετάλλιο για τον αγώνα των 5χλμ..

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας στο 6ο χλμ και ένας σταθμός υδροδοσίας στο 10ο χλμ για τον αγώνα των 15 χλμ.. Πέραν αυτού, θα υπάρχουν σημεία ελέγχου για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και τον έλεγχο της τήρησης της σωστής διαδρομής. Επιπλέον, θα υπάρχει κάλυψη από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Οι ορεινοί αγώνες διοργανώνονται από ανθρώπους που αγαπούν τη φύση και οφείλουν να τη σέβονται όσοι/ες συμμετέχουν σε αυτούς. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται η ρίψη αντικειμένων και σκουπιδιών στο περιβάλλον. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο υποπέσει στην αντίληψη των διοργανωτών, ο αθλητής θα ακυρώνεται άμεσα.

Η χρονομέτρηση, η οποία θα είναι ηλεκτρονική, υποστηρίζει την καταγραφή εκκίνησης και τερματισμού όλων των συμμετεχόντων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τον αγώνα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου http://eleftheroupoli-runners.gr/.

Για την καλύτερη οργάνωση και την ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής, οι συμμετέχοντες που βρίσκονται στην περιοχή θα μπορούν να παραλαμβάνουν την τσάντα του αθλητή (με το νούμερο και το αναμνηστικό δώρο) την παραμονή του αγώνα σε χώρο που θα οριστεί με νεότερη ανακοίνωση.

Οι υπόλοιποι/ες θα μπορούν να την παραλαμβάνουν την ημέρα του αγώνα από τις 08:00 έως τις 09:00.

Χώρος στάθμευσης για τα οχήματα των αθλητών και των συνοδών τους υπάρχει σε κοντινό σημείο (πλατεία Αγίου Νικολάου – 200μ. από το σημείο της εκκίνησης).

Περισσότερες πληροφορίες, για την περιοχή, το ίχνος της διαδρομής, τον χάρτη και τη φόρμα εγγραφής και το αρχείο .gpx του αγώνα θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://eleftheroupoli-runners.gr/.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οικονόμου Αλέξανδρος: 6981270100

Δημοσθενίδης Δημήτρης: 6947021530


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑