Ειδήσεις

Published on July 4th, 2022 | by paggaiorama

0

Υπουργός, υφυπουργός και περιφερειάρχης στο Παγγαίο!

Υπό τον φόβο των επερχόμενων εκλογών σήμερα στο δημαρχείο Παγγαίου στην σύσκεψη για το πως η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το θέμα των καταστροφών στα αμέλια και τους ελαιώνες του Παγγαίου βρέθηκαν πολλοί και εκλεκτοί…

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος παραβρέθηκε, σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, στην ευρεία σύσκεψη που, με τη συνδρομή του, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παγγαίου προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση μετά τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή και να δρομολογηθεί ο μηχανισμός συνολικής αποζημίωσης.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχαν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης , η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χ. Καλογήρου, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Κουλοχέρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ.  Β. Παπαγεωργίου.

Όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Παναγιωτόπουλος: «Συμμετείχαμε σε μια σύσκεψη με πολλά κυβερνητικά στελέχη που έσπευσαν να έρθουν στην περιοχή για να διαπιστώσουν από κοντά το πρόβλημα και να δρομολογηθούν συνολικές λύσεις, ώστε να τρέξει γρήγορα το σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης που δημιουργήθηκε. Έχουμε συστρατευτεί όλοι γιατί έχει γίνει κατανοητό το πρόβλημα.  Οφείλω να δηλώσω ικανοποιημένος από το γεγονός ότι όλοι αυτοί ανταποκρίθηκαν και ήρθαν για να δούμε από κοινού τι πρέπει να γίνει και πως θα προχωρήσει το σχέδιο. O συντονισμός των εμπλεκόμενων υπουργείων στοχεύει στη λήψη στοχευμένων μέτρων ώστε να αποζημιωθούν γρήγορα και δίκαια οι πληγέντες αγρότες και μεταποιητικές επιχειρήσεις. Η συζήτηση ήταν χρήσιμη, ακούστηκαν οι απόψεις των τοπικών παραγόντων, των αγροτών. Απομένει τώρα να τρέξει γρήγορα το σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης με μια διαδικασία ταχείας αποζημίωσης των αγροτών που επλήγησαν αλλά και μια διαδικασία εξασφάλισης του μέλλοντός τους. Σήμερα όμως προείχε να ενημερωθούν οι αρμόδιοι και να ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής και την αποζημίωση των αγροτών. Όλα ξεκινάνε με μια διαδικασία γρήγορης αποζημίωσης, μια προκαταβολή πιθανόν, η οποία θα προκύψει μετά την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν, μετά την εκτίμηση της καθολικότητας της καταστροφής από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ, και είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε γρήγορα. Θεωρώ πως σήμερα έγινε μια καλή αρχή. Άλλωστε πρόκειται για τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή, που αφορά και τη βιωσιμότητα της διατροφικής ασφάλειας της χώρας. Η δουλειά αρχίζει τώρα».

Σημειώνεται πως ο κ. Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπου ενημερώθηκε και συνομίλησε με αγρότες και εκπροσώπους τοπικών φορέων.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑