Ειδήσεις

Published on February 22nd, 2022 | by paggaiorama

0

Υπογράφουν αγρότες και κτηνοτρόφοι απο το Παγγαίο

Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων είχαμε πριν λίγη ώρα στα γραφεία του ΕΛΓΑ Καβάλας όπου επιδόθηκε και ψήφισμα.

Αναλυτικά το ψήφισμα των αγροτών – κτηνοτρόφων της Ανατολικής Μακεδονίας αναφέρει:

«Δυσαρέσκεια για τις κατά καιρούς άδικες εκτιμήσεις για τις πληττόμενες καλλιέργειες μας»

«Εμείς οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, στο Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Καβάλας, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΛΓΑ και για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας ως προς τις κατά καιρούς άδικες εκτιμήσεις των στελεχών του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Καβάλας για τις  πληττόμενες από καιρικά φαινόμενα καλλιέργειές μας, καθώς και για τις ζημίες του ζωικού κεφαλαίου.

Παρά τις επανειλημμένες διαφωνίες μας για τα πορίσματα των εκτιμήσεων αλλά και την μέχρι πρότινος ψύχραιμη στάση που διατηρήσαμε, δεν διαπιστώσαμε την παραμικρή βελτίωση ως προς την αντικειμενικότητα.

Να διευκρινίσουμε ότι ο ΕΛΓΑ είναι ένας ασφαλιστικός φορέας όπου ασφαλίζουμε υποχρεωτικά τις καλλιέργειες και το ζωικό κεφάλαιο αγρότες και κτηνοτρόφοι και θέλουμε τον ΕΛΓΑ δυνατό και σύγχρονο ώστε να συνεχίσει και στο μέλλον να αποζημιώνει όλους εμάς, όποτε πλήττονται οι καλλιέργειες και τα ζώα μας, Αντικειμενικά και Άμεσα.

Απαιτούμε

Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να συμβαδίζει με τα τωρινά καιρικά δεδομένα και τα καιρικά φαινόμενα από την κλιματική αλλαγή που βιώνουμε, καθώς και με τα σύγχρονα μοντέλα καλλιέργειας και εκτροφής.

Στελέχωση του ΕΛΓΑ με εξειδικευμένο προσωπικό ανά είδος καλλιέργειας και εκτροφής, το οποίο θα πραγματοποιεί τις εκτιμήσεις με σύγχρονες μεθόδους και αντιλήψεις.

Κατάργηση της οριζόντιας ασφάλισης, με εξατομίκευση των ασφαλιζόμενων κινδύνων ανάλογα με τις ανάγκες ασφάλισης και το είδος καλλιέργειας και εκτροφής, καθώς και επέκταση των ασφαλιζόμενων κινδύνων.

Εκσυγχρονισμός στις διαδικασίες εκτίμησης με ηλεκτρονικά μέσα για αμεσότητα και διαφάνεια των διαδικασιών, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια στρέβλωσης των εκτιμήσεων.

Να θεσπιστούν και στη δική μας Περιφέρεια σύγχρονοι τρόποι Ενεργητικής Προστασίας από χαλαζοπτώσεις και παγετούς.

Καλούμε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να συμμετέχει στη συνάντηση που έχει αιτηθεί ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, με τον Υπουργό ΑΑΤ και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Κομοτηνή».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑