Published on July 25th, 2022 | by paggaiorama
0Τριτοκοσμική κατάσταση στη Τούζλα. Απάντηση δημάρχου…
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ;
Ο Δήμαρχος Παγγαίου, κάνει το δικό του σχόλιο για τους χωματόδρομους της περιοχής, λέγοντας πως «Τα σπίτια που είναι εκτός σχεδίου θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα σε χωματόδρομο.
Όταν αγοράζουν θα πρέπει πρώτα να φροντίζουν τις υποδομές που έχει η περιοχή και μετά να δίνουν 100, 200 ή 300 χιλιάρικα για να πάρουν ένα σπίτι”.
Σε μεγάλο της άρθρο η ενημερωτική ιστοσελίδα Parallaxi αναφέρεται στα διαχρονικά προβλήματα της Παραλίας Οφρυνίου, Τούζλα όπως την ξέρουμε πολλοί η οποία μεταμορφώνεται σε μεγάλο αστικό κέντρο, αλλά εμφανίζει τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά.
Μάταια κάποιοι επιχειρηματίες πασχίζουν να την μεταμορφώσουν σε μια μοντέρνα τουριστική αλλά και περιοχή μόνιμης διαμονής, μόνο που οι υποδομές είναι τραγικές.
Πέρα από ένα υποτυπώδες δίκτυο ύδρευσης με πολλά προβλήματα ακόμη δεν έχει συνδεθεί ο κορμός του οικισμού με τον Βιολογικό που βρισκεται σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας.
Οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση, οι βόθροι μυρίζουν άσχημα, τα χόρτα ζούγκλες…
Αν τυχόν και έχει κάποιος θέμα υγείας το πρόβλημα είναι ότι το ασθενοφόρο θα αργήσει μια και η περιοχή βρίσκεται μακριά από Κέντρα Υγείας της 4ης ΥΠΕ!
Το καλοκαίρι ο πληθυσμός στην ευρύτερη περιοχή μεσούντος του καλοκαιριού (καλή ώρα) είναι πάνω από 50.000 άνθρωποι, ενώ αν ανοίξει από το Φθινόπωρο και η Αμφίπολη και το Μνημείο Καστά η περιοχή θα αποκτήσει χαρακτηριστικά της πιο μεγάλης κωμόπολης της ΠΕ Καβάλας!
Τι λένε οι κάτοικοι
Το φετινό καλοκαίρι, εκτός από τον σταθερό εποχικό πληθυσμό που πηγαίνει στην παραλία Οφρυνίου, τις καθημερινές δεν έχει μεγάλη κινητικότητα ενώ τα Σαββατοκύριακα «γίνεται χαμός» όπως αναφέρει στην Parallaxi ο Θανάσης Καραθανάσης, Πρόεδρος του Συλλόγου «Η παραλία».
«Μετά από προσπάθειες μας, καταφέραμε να φέρουμε μία μόνιμη γιατρό για να έχουμε όλες τις ημέρες.
Τελικά τώρα έχουμε δύο κάθε μέρα αλλά είναι μόνο πρωινές βάρδιες. Τα απογεύματα δεν έχουμε δηλαδή ιατρική περίθαλψη. Μάλιστα δεν έχουμε ασθενοφόρο φέτος. Πέρυσι πιέσαμε και φέραμε ένα, αλλά φέτος δυστυχώς δεν έχουμε. Καλούμε από τα κέντρα υγείας του Ροδολίβους Σερρών ή της Ελευθερούπολης και αν είναι τυχερός ο ασθενής και αντέξει μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο έχει καλώς, αν όχι ας βάλει το χέρι του ο θεός» αναφέρει ο κ. Καραθανάσης, ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «Δεν υπάρχει ούτε αστυνομία. Μόνο ένας σταθμός με 4-5 αστυνομικούς σε ένα χωριό, στο Ορφάνι. Εδώ στην παραλία δεν υπάρχει.
Εμείς ζητήσαμε αστυνομικό τμήμα στην παραλία, το είπαμε στον Δήμαρχο και νομίζω πως με κάτι τέτοια θα έρθει και η ανάπτυξη.
Όταν η Ασπροβάλτα και ο Σταυρός που είναι δίπλα μας έχουν τα πάντα, ο άλλος γιατί να έρθει εδώ. Ο μόνος λόγος που έρχονται, είναι επειδή είναι πολύ ωραία.
Οι βόθροι πλημμυρίζουν. Δεν υπάρχει στην περιοχή ούτε ναυαγοσώστης που θα έπρεπε… Από την άλλη, οι δρόμοι μας είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε διαβάσεις στους δρόμους, που είναι το πιο απλό.
Τι απαντά ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης
«Υπάρχει φέτος και τουριστική και οικιστική ανάπτυξη. Είναι μία εξελισσόμενη περιοχή η παραλία Οφρυνίου. Σχετικά με τις αποχετεύσεις έχει ολοκληρωθεί ο βιολογικός καθαρισμός και μετά από πολλά χρόνια έχει μπει πλέον σε τελική ευθεία και μέσα στον Αύγουστο θα συνδεθούν.
Είναι ένα έργο που αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.» αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης, ενώ για το θέμα των δρόμων λέει χαρακτηριστικά πώς «Αν δεν γίνονται έργα λογικό είναι να υπάρχει ηρεμία, όταν γίνονται έργα υπάρχει κάποια αναστάτωση.
Στους δρόμους, υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια αταξία, αλλά έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι φτιάχνουμε το αποχετευτικό δίκτυο. Τα έργα δεν μπορούν να γίνονται με το κούνημα ενός δακτύλου, τα έργα γίνονται με προσπάθειες και φυσικά δεν διευκολύνουν την καθημερινότητα μας.
Έχουν γίνει παρεμβάσεις σοβαρές οι οποίες πραγματικά βοηθούν στην περιοχή.
Παρεμβάσεις στις υποδομές, την ύδρευση, τώρα μέσα στον Αύγουστο θα αποκατασταθεί και η οδοποιία στο βαθμό που μπορεί, οπότε νομίζω ότι είναι στα καλά της η περιοχή.»
Τέλος, ο Δήμαρχος Παγγαίου, κάνει το δικό του σχόλιο για τους χωματόδρομους της περιοχής, λέγοντας πως «Τα σπίτια που είναι εκτός σχεδίου θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα σε χωματόδρομο.
Όταν αγοράζουν θα πρέπει πρώτα να φροντίζουν τις υποδομές που έχει η περιοχή και μετά να δίνουν 100, 200 ή 300 χιλιάρικα για να πάρουν ένα σπίτι”.
ΠΗΓΗ: Parallaxi