Ειδήσεις

Published on June 26th, 2022 | by paggaiorama

0

Το ΠΑΣΟΚ στα χαλαζοχτυπημένα χωριά

Ύστερα από τα πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια καιρικά φαινόμενα, χαρακτηριζόμενα από έντονη χαλαζόπτωση και ισχυρότατους ανέμους, που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Νομού Καβάλας χθες το βράδυ (25.06.2022), κλιμάκιο της παράταξης μας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αποτελούμενο από τους κ. κ. Δημήτριο Παπουτσή, Γρηγόρη Τιμοσίδη, Κρυστάλλη Τζιτζιό, Χάρη Σεϊτανίδη και Μιχάλη Σκαρτούλη επισκέφθηκε τις Δημοτικές Ενότητες Ορφανού και Πιερέων του Δήμου Παγγαίου, οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο της καταστροφικής δράσης του φαινομένου, προκειμένου να συνομιλήσει με τους ανθρώπους των περιοχών και να αποκτήσει «ιδία» άποψη για την εικόνα και το εύρος των καταστροφών.

Η καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες στις Δ.Ε. Ορφανού και Πιερέων είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ και ξεπερνά τα όρια ενός τοπικού φαινομένου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η αρμοδιότητα και η ευθύνη αποκατάστασης να ξεπερνά  τον τοπικό ΕΛΓΑ, ιδιαίτερα με την υφιστάμενη έλλειψη προσωπικού από την οποία ταλανίζεται ο συγκεκριμένος φορέας. Θα πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ακολουθηθούν διαδικασίες τύπου «fast track» για άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις.

Από την πλευρά μας, ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, θα προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί, ώστε να διασφαλιστούν οι άμεσες και δίκαιες  αποζημιώσεις  για τους αγρότες των πληττόμενων περιοχών και θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια οποιασδήποτε πολιτικής δύναμης ή προσώπου κινηθεί προς την επίτευξη του ανωτέρω στόχου. Ένα ζήτημα τέτοιας σοβαρότητας απαιτεί την κοινή δράση όλων μας, μακριά από κινήσεις «μικροπολιτικής», πολιτικής εκμετάλλευσης και πολιτικού καιροσκοπισμού.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑