Ειδήσεις

Published on April 27th, 2022 | by paggaiorama

0

Το ΓΕΛ Νέας Περάμου στην Τσινετσιτά…

Στις 26 Μαρτίου ως 2 Απριλίου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + «Developing ICT and social skills by cinema» οι μαθητές του σχολείου και τρείς καθηγητές ταξίδεψαν στη περιοχή αυτή ύστερα από πρόσκληση του σχολείου Istituto Omnicomprensivo “N. Scarano” στο Τριβέντο.

Πιο συγκεκριμένα, οι καθηγητές Βασίλης Πηγαδάς, καθηγητής πληροφορικής και η Ευδοκία Γιαγμουρίδου, φιλόλογος και η Σοφία Φελλαχίδου, φιλόλογος και οι μαθητές Αρζόγλου Σπυρίδων, Παντίδης Ιωάννης, Μπόσκος Νικόλαος και οι μαθήτριες Παντίδου Αλίκη, Μαλγαρινού Ελένη, Κωνσταντίνου Χριστιάνα-Σουλτάνα, Ξανθοπούλου Άννα, Γιαννακοπούλου Φωτεινή και Φελλαχίδου Αναστασία συμμετείχαν στην τελευταία κινητικότητα του συγκεκριμένου προγράμματος που έχει στόχο να αναπτύξει τις ψηφιακές και κοινωνικές δεξιότητες στα παιδιά με την ενασχόλησή τους με τον κινηματογράφο.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια που αφορούσαν κυρίως στο μοντάζ των ταινιών καθώς και στην παράδοση και την ιστορία της περιοχής. Και επίσης, προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε από τους μαθητές μας στα πλαίσια του προγράμματος (όπως και των άλλων χωρών) με τίτλο «Run, Jenny,Run» και την οποία μπορείτε δείτε στο youtube https://youtu.be/UgJXQGf4kXs

Πέρα από τα εργαστήρια, η επίσκεψη στο Τριβέντο του Μολίζε ωφέλησε πολλαπλά τους μαθητές καθώς τους έφερε σε επαφή και με την κουλτούρα συμμαθητών τους από άλλες χώρες αλλά και γιατί τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν ίσως το πιο αυθεντικό κομμάτι της Ιταλίας και ανθρώπους πραγματικά φιλόξενους.

Όπως αναφέρουν όμως στο δελτίο τύπου του ΓΕΛ της Ν. Περάμου «μη φανταστείτε ότι μόνο τα βουνά του Μολίζε είδαμε! Όχι βέβαια! Και σε παλάτια πήγαμε (βασιλικό παλάτι της Καζέρτα), και τα στούντιο της Cinecitta επισκεφθήκαμε, και στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης περιηγηθήκαμε, και στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό ανάψαμε το κεράκι μας και παγωτά φάγαμε και ….όλα τα πρέποντα τα πράξαμε!

Με αυτή την κινητικότητα το πρόγραμμα Erasmus + “ Developing ICT and social skills by cinema” ολοκληρώνεται. Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη το διευθυντή του σχολείου μας Φουντανόπουλο Κωνσταντίνο, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, το Δήμο Παγγαίου και όλους όσους με κάποιο τρόπο στήριξαν τη συμμετοχή του σχολείου μας σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα όπως αυτό.

H παιδαγωγική ομάδα: Πηγαδάς Βασίλης, Γιαγμουρίδου Ευδοκία και Φελλαχίδου Σοφία».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑