Ειδήσεις

Published on April 9th, 2024 | by paggaiorama

0

Τι ζητούσαν οι κυνηγοί στο Παγγαίο;

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΜΑΘ – ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Συνάντηση της ΚΟΜΑΘ στο Δήμο Παγγαίου για την ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας στην προστασία της βιοποικιλότητας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου για την ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας για την προστασία της βιοποικιλότητας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Παγγαίου και εκπρόσωποι Υπηρεσιών του Δήμου, εκπρόσωποι της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης, του Κυνηγετικού Συλλόγου Ελευθερούπολης, του Δήμου Gotse Delcev και του Κυνηγετικού Συλλόγου Sokol της Βουλγαρίας και ειδικών τεχνικών συμβούλων.

Συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρόποι συνεργασίας για την προστασία και ανάδειξη του Παγγαίου και αντίστοιχων φυσικών περιοχών της Βουλγαρίας, την ενίσχυση της συμμετοχής των εμπλεκόμενων φορέων και των πολιτών για την προληπτική δράση από τις δασικές πυρκαγιές, τον σχεδιασμό δράσεων για την προστασία της βιοποικιλότητας, την ανάπτυξη εφαρμογών και δράσεων εκπαίδευσης, της αξιοποίησης του προηγούμενου διακρατικού έργου CEA με τη δημιουργία Κέντρων Εκπαίδευσης για την Άγρια Πανίδα και τη Βιοποικιλότητα, κ.ά.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα. Αποτέλεσμα αυτής ήταν η κατάρτιση συγκεκριμένων προτάσεων για την ενίσχυση και αξιοποίηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και η κατάθεση πρότασης στο χρηματοδοτικό μέσο Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία για την προστασία του δασικού πλούτου του Παγγαίου και Δασικών Περιοχών της Βουλγαρίας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑