Ειδήσεις

Published on June 3rd, 2022 | by paggaiorama

0

Τα “Φτερά του Ονείρου” από το Παγγαίο σε φεστιβάλ Χορού

Το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability) ξεκινά την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, στις 6.00μ.μ. στο Νέο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου (είσοδος ελεύθερη), με τη μουσική τελετή έναρξης με τους Gypsy Of Paradise G.O.P. και παραστάσεις ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη της Ε.Σ.Α.μεΑ, της ΠΕΔ Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Οι ομάδες που θα εμφανιστούν την Παρασκευή το απόγευμα είναι:

Ομάδα Σχολής Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη/ Καρδίτσα

Ομάδα Ρόδι/ Ρόδα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή/ Αθήνα

Ομάδα Ονειροδίαιτοι/ Αθήνα

Ομάδα Heidi Latsky Dance/ Αγγλία

Ομάδα Σωματείου Ειδικής Αγωγής “Η ΖΩΗ”/ Θεσσαλονίκη

Χορευτική Ομάδα ΚΔΑΠ ΜΕΑγάπη/ Τρίκαλα

Ομάδα Full Radius Dance/ Η.Π.Α.

Ομάδα Φτερά του Ονείρου του Παραρτήματος Χρόνιων Παθήσεων Καβάλας (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφ. Α.Μ.Θ.)/ Ελευθερούπολη Καβάλα

Χορευτική Ομάδα Φάρου Τυφλών Ελλάδος/ Αθήνα

Ομάδα εκπαίδευσης DanceDisability Αθηνών/ Αθήνα

Οι επόμενες δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν το workshop με τίτλο »Model of Inclusive Dance Author Lesson» από την Ann Ghviniashvili, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας, το Σάββατο 4/6/2022, 12.00μ.μ. και τη συνέχεια των παραστάσεων από τις συμμετέχουσες ομάδες με ζωντανή συμμετοχή ή με συμμετοχή μέσω live streaming ή video, το Σάββατο 04/06/2022 και ώρα 6.00μ.μ., στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας με είσοδο ελεύθερη. Οι παραστάσεις θα προβληθούν και διαδικτυακά με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου www.dryadesenplo.gr/5th-idfd. Οι συμμετέχοντες, μεικτές ομάδες χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συμμετέχουν με performance σε ζωντανή σύνδεση ή με video.

Στη διοργάνωση θα τηρηθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια της υγείας όλων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι Δρυάδες εν Πλώ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης, τη βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., τις γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, την ψυχιατρική κλινική Κασταλία και τη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη. Σημαντική είναι και η υποστήριξη σε πολλαπλά επίπεδα πλήθους ιδιωτών επαγγελματιών της πόλης της Καρδίτσας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑