Ειδήσεις

Published on June 8th, 2022 | by paggaiorama

0

Τα παιδιά έμαθαν για την προσβασιμότητα;

Μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία έζησαν σήμερα μαθητές από τα τρία Δημοτικά Σχολεία της Ελευθερούπολης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, του Δήμου Παγγαίου και του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος.

Οι μικροί μαθητές ήρθαν σε επαφή με τυφλούς συνανθρώπους μας, έμαθαν για το Λευκό Μπαστούνι και τη χρήση του, είδαν στην πράξη το σημαντικό έργο των Σκύλων Οδηγών.

Ενημερώθηκαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τυφλοί συνάνθρωποί μας, βίωσαν κάποιες από αυτές, χρησιμοποίησαν το Λευκό Μπαστούνι και οδηγήθηκαν από Σκύλους Οδηγούς.

Σκοπός της δράσης ήταν το να μάθουν τα παιδιά για την αναπηρία της όρασης και να ευαισθητοποιηθούν έτσι ώστε να σέβονται την ιδιαιτερότητα αυτή, να λειτουργούν με ενσυναίσθηση και να συνειδητοποιούν πότε είναι πιθανό με πράξεις ή παραλείψεις τους να δημιουργούν πρόβλημα στα άτομα με τη συγκεκριμένη αναπηρία.

 Στη δράση το παρόν έδωσε και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Καβάλας. Παρών ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας Σμαράγδο Κρεμύδα, σημαντική η συμβολή της προέδρου του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος Ζωής Γερουλάνου, και η υπέροχη Τζουλιάνα η οποία καθήλωσε τα παιδιά μιλώντας για το πώς βιώνει την τυφλότητα με τη βοήθεια του σκύλου οδηγού της, αλλά και την Αλεξάνδρα Δήμογλου, όπως και τον σπουδαίο εκπαιδευτή Λευτέρη και όλους όσοι προσέφεραν αυτή την μοναδική εμπειρία στα παιδιά του Παγγαίου που βίωσαν την εμπειρία αυτή.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑