ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Published on November 29th, 2022 | by paggaiorama

0

Στο Παλαιοχώρι η εκπομπή “θα τα πούμε στο χωριό”!

Το δεύτερο ταξίδι της παραγωγής για την φετινή τηλεοπτική σεζόν βρέθηκε σε ένα πανέμορφο τόπο, αναφέρουν οι άνθρωποι της παραγωγής και συνεχίζουν:

Ένα χωριό κτισμένο στου πρόποδες του όρους Παγγαίου και με ένα υπέροχο Ελληνιστικό Κάστρο αυτό του Αλεξάνδρου, να δεσπόζει επιβλητικά πάνω από τα σπίτια. Το Παλαιοχώρι καβάλας .

Στο ταξίδι μας υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Βαγγέλης Κισσάς η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και συνεπίθετη με τον Βασίλη, κυρία Αλίκη Αδαμίδου και ο δημοτικός σύμβουλος, ειδικός σε θέματα αγροτοκαλλιέργειας δήμου Παγγαίου, Ιωακείμ Παπαθανασίου.

Η ξενάγηση μας ξεκίνησε με την περιοχή Τενάγη Φιλλίπων που όπως μας εξηγεί ο Ιωακείμ είναι μια από τις ποιο πλούσιες περιοχές και κατάλληλες για αγροτοκαλλιέργειες που συναντούμε στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Για ποιο λόγο? Θα το δείτε στην εκπομπή μας.

Στην συνέχεια συναντήσαμε στο χώρο του σχολείου τον εκπαιδευτικό Κύριο Κεχαγιά Στέργιο ο οποίος κα μας μίλησε για την Ιστορία του χωριού, το πως απελευθερώθηκε από τους βουλγάρους αλλά και το σημαντικό κτήριο του ίδιου του σχολείου το οποίο είναι ένα πραγματικό στολίδι μέσα στο Χωριό.

Φυσικά δεν παραλείψαμε να επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου όπου και μας υποδέχτηκε ο Εφημέριος πατέρας Θεοχάρης Καλπάκογλου, ο οποίος μας μίλησε για την ιστορία του Ναού, το πώς βρέθηκε εκεί μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου από τα Ιωάννινα της Ηπείρου, αλλά και για τα ερείπια της βυζαντινής μονής του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου.

Συνεχίζουμε την περιπλάνησή μας στο δάσος, όπου κάθε χρόνο γίνεται μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση «Η ημέρα του Κάστανου» όπως είναι γνωστή με την συμμετοχή χιλιάδων κόσμου, οι οποίοι καταφθάνουν από πολλά μέρη της χώρας , για να γευτούν Κάστανα και ντόπιο κρασί.

Ο Βαγγέλης μας ξενάγησε και στο χώρο του μουσείου το οποίο στεγάζεται κάτω ακριβώς από τα γραφεία του συλλόγου με πολύ ωραία εκθέματα από την ζωή και της εργασίες των ανθρώπων, ενώ η πρόεδρος Κυρία Αλίκη Αδαμίδου, μας μίλησε για της δραστηριότητες και τους στόχους που έχουν για την ανάπτυξη του τόπου και την περαιτέρω αξιοποίηση του Κάστρου του Βρανά.

Φυσικά και γευτήκαμε παραδοσιακά εδέσματα στο τραπέζι με τις κυρίες του χωριού να τα ετοιμάζουν με μεράκι, ενώ η Κυρία Χαρίκλεια Χαντζηκωνσταντίνου μας έφτιαξε «Χασλαμά» μία συνταγή έκπληξη την οποία μπορείτε εύκολα να την φτιάξετε στο σπίτι.

Μια εκπομπή, που απλά δεν πρέπει να χάσετε.

Παρουσίαση – Βασίλης Αδαμίδης

Κάμερα-Μοντάζ Σάκης Ζήφκος

Κάμερα-Ήχος Θοδωρής Παρμακίδης

Κάμερα-Drone Θανάσης Παρμακίδης

Τηλεσκηνοθεσία- Βασίλης Αδαμίδης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑