Ειδήσεις

Published on May 2nd, 2024 | by paggaiorama

0

Στη φάκα της Αστυνομίας απατεώνες… στην Καβάλα

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πέντε υποθέσεις απατών εκ των οποίων τρεις τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2024 σε βάρος ημεδαπών, στην πόλη της Καβάλας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για το αδίκημα της απάτης, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί τους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, διακριβώθηκε ότι άγνωστος συνεργός τους τηλεφωνούσε σε πολίτες, προσποιούμενος είτε τον ιατρό είτε τον αστυνομικό και προφασιζόμενος αντίστοιχα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε ατύχημα και χρειαζόταν άμεσα πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης ή ότι είχε προξενήσει τροχαίο ατύχημα και έχει νομικές συνέπειες τις οποίες μπορεί να αποφύγει απαιτούσε χρήματα για την παροχή των υπηρεσιών του, ενώ για να γίνει περισσότερο πειστικός, άγνωστη συνεργός του συνέδραμε κατά τις τηλεφωνικές κλήσεις, προσποιούμενη το συγγενικό πρόσωπο.

Με την παραπάνω μεθοδολογία οι δράστες κατάφεραν να πείσουν τρεις ημεδαπές να συγκεντρώσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 3500 ευρώ,  170 χρυσά νομίσματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας κατά περίπτωση και στη συνέχεια να τα εναποθέσουν σε προκαθορισμένα σημεία, από τα οποίο οι δύο ημεδαποί δράστες τα παραλάμβαναν. Επιπλέον σε δύο ακόμη περιπτώσεις οι απατηλές πράξεις των δραστών έγιναν αντιληπτές και δεν ολοκληρώθηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑