Ειδήσεις

Published on March 22nd, 2024 | by paggaiorama

0

Στη μνήμη του αξέχαστου Λευτέρη Μιχαλούδη

Εκδήλωση εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών στον Δήμο Παγγαίου

Βασικό χαρακτηριστικό των πολιτιστικών συλλόγων είναι η διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων. Η δύναμη όμως της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της οποιαδήποτε συνδρομής προς το κοινό καλό και τον συνάνθρωπο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι των συλλόγων.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν συντέλεσαν για ακόμη μια συνεργασία μεταξύ τριών συλλόγων του Δήμου Παγγαίου και συγκεκριμένα:

  • Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Ο Αράπης» Νικήσιανης
  • Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου

Η αιτία ήταν ο άδικος χαμός ενός νεαρού Παγγαιορίτη, του Λευτέρη Μιχαλούδη και με αφορμή αυτό το τόσο δυσάρεστο γεγονός οι σύλλογοι αποφάσισαν να διοργανώσουν μια εκδήλωση στη μνήμη του Λευτέρη.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ)-«Χάρισε Ζωή» και κεντρική ομιλήτρια τη Μαρία Κώστογλου (εκπρόσωπος και υπεύθυνη προσέλκυσης ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή) διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης και εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως η λευχαιμία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στις 11:30 στο κλειστό γυμναστήριο της Γεωργιανής.

Η καμπάνια θα φέρει τον τίτλο «Χάρισε ζωή, χάρισε Λευτερηά».

Στόχος είναι να ενημερωθούν σωστά όλοι οι παραβρισκόμενοι για την σπουδαιότητα του εθελοντισμού, για τη διαδικασία λήψεως δείγματος και την τελική φάση οπού κάποιος δότης βρεθεί συμβατός.

Συνδιοργάνωση: Α.Σ. ΠΑΓΓΑΙΟ, «Παγγαίο» Πολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος, Πολιτιστικός Σύλλογος Γεωργιανής «ο Πρόσφυγας», Σύλλογος Νέων Παγγαίου, eyap.gr.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑