Ειδήσεις

Published on May 31st, 2022 | by paggaiorama

0

Σημείο διεθνούς συνάντησης το Μουσείο Κοκκινίδη

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης υποδέχθηκε με χαρά και ενθουσιασμό τους εταίρους από το πρόγραμμα Erasmus+, στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση με τίτλο «Teach me differently». Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί από την Αυστρία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Σερβία (η Ρουμανία συμμετείχε διαδικτυακά) μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες του σχολείου μας συμμετείχαν σε δραστηριότητες γνωριμίας, συνεργασίας και ουσιαστικής εκπαίδευσης στο Σχολείο.

Το απόγευμα της Τρίτης, με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι φιλοξενούμενοι του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης μαζί με τους καθηγητές κ. Χρυσούλα Κλειτσιώτη και κ. Θάλεια Θεοτοκάτου, επισκέφτηκαν το Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων του Θ. Κοκκινίδη στα Κηπιά της Καβάλας.

Έμειναν ενθουσιασμένοι και έφυγαν έχοντας μαζί τους φωτογραφίες με σταρ του Ελληνικού και Ξένου Κινηματογράφου, του Αθλητισμού, αλλά και της Μουσικής όπως ο Μάικλ Τζάκσον.

Επίσης φωτογραφήθηκαν με τα ομοιώματα μεγάλωνΕλλήνων ποιητών όπως του Οδυσσέα Ελύτη, αλλά και του παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη κ.ά. Στη συνέχεια, περιηγήθηκανστην Καβάλα.

Το σεργιάνι στη συνοικία της Παναγίας τους αποκάλυψε ιδιαίτερες πτυχές της ιστορίας της πόλης, ενώ εντυπωσιάστηκαν με τη θέα από ψηλά, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και την ηρεμία που αυτή προσφέρει.

Το πνεύμα συνεργασίας, ο γόνιμος διάλογος με ανταλλαγή καλών πρακτικών και οι ισχυρές φιλίες μαθητών και καθηγητών ήταν το μεγάλο κέρδος για όλους μας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑