Ειδήσεις

Published on March 14th, 2024 | by paggaiorama

0

Σε νέα ακαρπία πάει η ελιά και το αμπέλι για φέτος

ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

«Οι βροχές των τελευταίων ημερών ήταν ιδιαίτερα ευεργετικές, ύστερα μάλιστα από έναν άνυδρο χειμώνα που παράλληλα ήταν από τους πιο ξηρούς και θερμούς των τελευταίων ετών πανευρωπαϊκά».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Ζαφείρης Μυστακίδης, σχολιάζοντας τον ιδιαίτερα βροχερό φετινό Μάρτιο.

Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Α.Μ. σημείωσε ότι οι υφιστάμενες θερμοκρασίες και αυτές του χειμώνα δεν είναι ικανοποιητικές για να έχουμε μία καλή καρποφορία και για τις ελιές και για τα αμπέλια.

«Αυτό είναι γεγονός και θα έπρεπε να είναι πιο χαμηλά οι θερμοκρασίες. Θα έπρεπε να έχουμε έναν πιο κρύο χειμώνα που δεν τον είχαμε. Άρα περιμένουμε και φέτος χαμηλές ανθοφορίες και μικρές ποσότητες καρπού στην ελιά. Αυτός είναι ο φόβος μας, που ελπίζουμε να διαψευσθεί. Το πρόβλημα είναι εδώ και υπαρκτό για δεύτερη χρονιά και θα είναι μεγαλύτερο φέτος, γιατί είμαστε ήδη από μία χρονιά που είχαμε τεράστιες ζημιές. Δεν υπάρχουν αποθέματα πολλά και στη χώρα και στην Ευρώπη, οι τιμές είναι ήδη στα ύψη κι αυτό που βλέπουμε τώρα ίσως είναι το αισιόδοξο σενάριο για τους επόμενες μήνες», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μυστακίδης.  


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑