Ειδήσεις

Published on March 21st, 2024 | by paggaiorama

0

Πείραμα του Ερατοσθένη και στο Λύκειο Νικήσιανης

Η εαρινή ισημερία, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης.

Την ημέρα αυτή ο Ήλιος βρίσκεται κάθετα πάνω από τον ισημερινό της Γης και η διάρκεια της ημέρας είναι περίπου ίση με της νύχτας.

Η δράση με τίτλο: «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 στο Γενικό Λύκειο Νικήσιανης, δίνει την ευκαιρία σε μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πειράματος, ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες.

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Νικήσιανης, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικών επιστημών του σχολείου μας, κ. Κώστας Ιντζές , υλοποίησαν το πείραμα του Ερατοσθένη στον προαύλιο χώρο της σχολικής μονάδας, μέσα σε ένα πλαίσιο ομαδοσυνεργατικής μάθησης και ενίσχυσαν τις ατομικές τους δεξιότητες παρατήρησης και υπολογισμού.

Ευχαριστούμε τον κ. Ιντζέ Κωνσταντίνο, που ανέλαβε την υλοποίηση του πειράματος και ενέπνευσε τους μαθητές/μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Νικήσιανης να συνεργαστούν για την υλοποίησή του!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑