Ειδήσεις

Published on November 28th, 2022 | by paggaiorama

0

Πασπαλίζει στο Παγγαίο…

Με πολλές φωτογραφίες που ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φίλοι από το Παγγαίο μας ενημερώνουν ότι χιονίζει στο βουνό, αλλά μέχρι εκεί…

Ο χειμώνας είναι κοντά, όπως και τα Χριστούγεννα…

Ένας από τους πιο βαρείς χειμώνες των τελευταίων 17 χρόνων αναμένεται να είναι ο φετινός

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτηση του στο Facebook προειδοποίησε ότι φέτος η χώρα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη κάλυψη χιονιού στο βόρειο ημισφαίριο της Γης.

Επιπλέον, τόνισε ότι πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη κάλυψη χιονιού των τελευταίων 17 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει έναν αρκετά δύσκολο χειμώνα, την ώρα που οι τιμές της ενέργειας έχουν φτάσει στα ύψη.

«Η έκταση της κάλυψης του χιονιού μέχρι και χθες στο βόρειο ημισφαίριο δείχνει για τη φετινή σαιζόν ιδιαίτερα σημαντική – η δεύτερη μεγαλύτερη των τελευταίων 17 ετών μετά το 2007, κι ακόμα δεν ξεκίνησε ο χειμώνας!!!», αναφέρει στην ανάρτηση του ο κ. Αρναούτογλου.

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για την κακοκαιρία, που θα επηρεάσει σταδιακά όλη την χώρα, τονίζοντας πως δε θα είναι και λίγα τα φαινόμενα, τα οποία θα την χαρακτηρίσουν.

Αυτός θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πολύς είναι ο κόσμος που περιμένει τα μερομήνια για να δει τι θα «βγάλουν» αυτά για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν μέσα στο έτος.

Όσο, λοιπόν, πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ευλόγως μας απασχολεί το τι καιρός θα επικρατήσει εκείνες τις ιδιαίτερες μέρες όπου άλλοι περιμένουν με προσμονή κάποιες λευκές «εορταστικές» νιφάδες και κάποιοι άλλοι ελπίζουν σε έναν ήπιο καιρό για να μπορέσουν είτε να ταξιδέψουν, είτε να δουν με ευκολία τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά τι λένε τα μερομήνια για τον καιρό που θα επικρατήσει στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τα μερομήνια αυτή τη στιγμή, ενώ πλησιάζουμε στα τέλη του Νοέμβρη, βρισκόμαστε στο σημείο εκείνο όπου ο καιρός στη χώρα αλλάζει.

Ενώ περάσαμε έναν Νοέμβρη αρκετά ήπιο όσο ο μήνας τελειώνει τόσο οι θερμοκρασίες πέφτουν.

Τα πρώτα κρύα είναι γεγονός και οι τελευταίες μέρες του μήνα, σύμφωνα πάντα με τα μερομήνια, θα είναι ακόμα πιο κρύες!

Τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα και τον Δεκέμβριο. Οι καιρικές συνθήκες με τις οποίες θα μπει ο τελευταίος μήνας του χρόνου αναμένονται δύσκολες και έντονες.

Το παζλ του καιρού θα το διαμορφώνουν κρύα, χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ τα μερομήνια «βλέπουν» και χιόνια τόσο στο πρώτο όσο και στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα – δηλαδή το εορταστικό δεκαήμερο των Χριστουγέννων!

Φαίνεται, μάλιστα, πως τότε – στο δεύτερο δηλαδή κύμα κακοκαιρίας, φαίνεται θα δούμε έντονες χιονοπτώσεις σε πολλά σημεία της χώρας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑