Ειδήσεις

Published on March 9th, 2023 | by paggaiorama

0

Παρουσιάζουν το βιβλίο του Πέτρου Παναγιώτου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ….

Τον περασμένο Σεπτέμβριο κυκλοφόρησε το βιβλίο «Μια πορεία, δυο σταθμοί. Ελευθερούπολη-Καβάλα» του Πέτρου Παναγιώτου, μια «μαρτυρία» που παρουσιάζει μέσα σε 300 πυκνογραμμένες σελίδες τη δική του πορεία στην πολιτική, σκιαγραφώντας παράλληλα και σημαντικές πτυχές της «ζώσας» τοπικής πολιτικής σκηνής.

Ένα από τα πλέον ενεργά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Καβάλας για πάνω από 25 χρόνια, ο πρώην Δήμαρχος Ελευθερούπολης και πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας καταγράφει στο βιβλίο του το πώς ο ίδιος βίωσε τα πολιτικά –και όχι μόνον– «πράγματα» τις τελευταίες δεκαετίες, περιλαμβάνοντας και εκατοντάδες φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, με πρωτοβουλία του Δήμου Παγγαίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Μια πορεία, δυο σταθμοί. Ελευθερούπολη-Καβάλα» του Πέτρου Παναγιώτου, στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη, στις 11:00 το πρωί.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι:

  • Νίκος Ι. Παναγιωτόπουλος | Υπουργός Εθνικής Άμυνας
  • Θεόδωρος Δ. Λυμπεράκης | Δικηγόρος-Ιστορικός ερευνητής
  • Θεόδωρος Βεργίδης | Μαθηματικός-πρ. Σχολικός Σύμβουλος
  • Χρήστος Μποσμπότης | Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και ιστορικός ερευνητής Άρης Μεντίζης, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ναταλία-Άννα Βασιλέκα.

Ποιος είναι ο Πέτρος Παναγιώτου

Γεννημένος στην Καβάλα το 1938, ο Πέτρος Παναγιώτου έζησε τα πρώτα δεκαεπτά χρόνια της ζωής του στην Ελευθερούπολη. Αποφοίτησε από το 3ο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Σπούδασε για δύο χρόνια στη Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Φαρμακοποιός επί σαράντα πέντε χρόνια στην Ελευθερούπολη και Φαρμακέμπορος στην Καβάλα από το 1976, δραστηριοποιήθηκε πολύ ενεργά στο Επιμελητήριο Καβάλας, το οποίο και εκπροσώπησε για είκοσι περίπου χρόνια στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του παραρτήματος στην Ελλάδα της Ένωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ευρώπης, μιας σημαντικής πηγής ενημέρωσης και πληροφόρησης.

Συχνή ήταν η παρουσία του στον τοπικό Τύπο Καβάλας με άρθρα που διαπραγματεύονταν κυρίως θέματα οικονομίας και ανάπτυξης.

Πολιτεύτηκε το 1989, ενώ το 1990 εκλέχτηκε Δήμαρχος Ελευθερούπολης και Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Από το 2006 έως το 2010 χρημάτισε Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑