Ειδήσεις

Published on November 1st, 2022 | by paggaiorama

0

Παρασκευή το χρήμα στο ΠΑΓΓΑΙΟ

Προκαταβολές 5 εκατ. ευρώ για τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου

  • Πέντε εκατομμύρια ευρώ καταβάλλονται από Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ως προκαταβολή στους βαμβακοκαλλιεργητές που επλήγησαν τον Ιούνιο

Πέντε εκατομμύρια ευρώ καταβάλλονται σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ως προκαταβολή στους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες βάμβακος επλήγησαν από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις στο τέλος Ιουνίου, σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4795/2023, τις οποίες εισηγήθηκε ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς και ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ΥπΑΑΤ, με τις διατάξεις αυτές ο πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέας Λυκουρέντζος εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού την έγκριση πληρωμής προκαταβολών για τις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας και Θεσσαλονίκης, ύψους 4.911.299,42 ευρώ για 2.107 δικαιούχους ασφαλισμένους παραγωγούς.

Σχετικά με το θέμα αυτό ο ΥπΑΑΤ δήλωσε: «Εντός συντόμου χρονικού διαστήματος διεκπεραιώθηκε ένα τεράστιο έργο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ τόσο με τη νομοθετική μας πρωτοβουλία όσο και με την ταχύτατη προώθηση του έργου των εξατομικευμένων εκτιμήσεων, ανά παραγωγό, ώστε οι αγρότες μας να λαμβάνουν σήμερα, εντός τεσσάρων μηνών, προκαταβολή των αποζημιώσεων τις οποίες δικαιούνται.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ΕΛΓΑ και αποτελεί επιλογή της σημερινής κυβέρνησης, η πληρωμή προκαταβολών για χαλαζοπτώσεις, δεδομένης της σφοδρότητας του φαινομένου και των εκτεταμένων ζημιών στις καλλιέργειες.

Ακολουθούν σταδιακά και οι πληρωμές προκαταβολών και για άλλες καλλιέργειες αυτών των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Συγκεκριμένα οι προκαταβολές για τις ζημίες στις αμπελοκαλλιέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλα, θα καταβληθούν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022.

Η κοινωνική ευαισθησία και η στήριξη των αγροτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», καταλήγει το δελτίο Τύπου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑