Ειδήσεις

Published on January 12th, 2023 | by paggaiorama

0

Παράνομη πατέντα για κυνήγι αγριογούρουνων

Οι λαθροθήρες παραδέχτηκαν τις παραβάσεις και παρέδωσαν στους θηροφύλακες όλα τα παράνομα μέσα

Εξάντλησαν τη …φαντασία τους δύο λαθροθήρες στη Χαλκιδική, οι οποίοι σπατάλησαν πολλές ώρες για να φτιάξουν με μαεστρία έναν ξύλινο αυτοσχέδιο μηχανισμό, με δύο όπλα, για τη θανάτωση αγριόχοιρων.

Τον μηχανισμό τοποθέτησαν μέσα σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και τον σκέπασαν με λινάτσα και κλαδιά ώστε να γίνεται δύσκολα αντιληπτός, ενώ η παγίδα που είχαν στήσει, σύμφωνα με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης, θα εκπυρσοκροτούσε αδιακρίτως εναντίον αυτού που θα τον ενεργοποιούσε.

«Το πιο σημαντικό βέβαια που δεν σκέφτηκαν είναι ότι ανά πάσα στιγμή κινδύνευε μια ανθρώπινη ζωή», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θεόφιλος Μυλόπουλος, πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ), ο οποίος συνέβαλε στην αποκάλυψη της δράσης των λαθροθήρων.

Συγκεκριμένα, θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ, με βάση πληροφορίες που είχαν, εντόπισαν την προηγούμενη βδομάδα τον μηχανισμό και στη συνέχεια, ο Συντονιστής θηροφύλακας της περιοχής Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής, οργάνωσε κλιμάκιο έξι θηροφυλάκων, οι οποίοι έθεσαν υπό παρακολούθηση τον χώρο.

«Επί 12 ώρες παρακολουθούσαν και περίμεναν τους λαθροθήρες να εμφανιστούν, κάτι που έγινε έπειτα από 12 ώρες, όταν πήγαν να γεμίσουν με φυσίγγια τα δύο όπλα», λέει ο κ. Μυλόπουλος. Οι λαθροθήρες είχαν, μάλιστα, από προηγούμενη ημέρα, ρίξει καλαμπόκι στο σημείο ώστε τα αγριογούρουνα, σκύβοντας να το φάνε, να ενεργοποιήσουν το μηχανισμό με εκπυρσοκρότηση δύο καραμπινών ταυτόχρονα που θα τα θανάτωνε.

Σύμφωνα με την ΚΟΜΑΘ, οι λαθροθήρες παραδέχτηκαν τις παραβάσεις και παρέδωσαν στους θηροφύλακες όλα τα παράνομα μέσα, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί στη Δασική Υπηρεσία η μήνυση.

«Είναι σπάνιο να δεις τέτοιο μηχανισμό με δύο όπλα και μάλιστα μέσα σε Καταφύγιο Αγριας Ζωής, όπου απαγορεύεται το κυνήγι», τονίζει ο κ. Μυλόπουλος προσθέτοντας ότι «η φαντασία των λαθροθήρων και σε άλλα περιστατικά, οργιάζει καθώς μπορεί να στήσουν ακόμη και “φυλάχτρες” πάνω σε δέντρα ώστε να παραμονεύουν ανενόχλητοι για να θηρεύσουν παράνομα».

«Το πιο σημαντικό», καταλήγει, «είναι ότι έγινε έγκαιρα η σύλληψη επειδή ο μηχανισμός αυτός δεν ήταν εύκολα ορατός σε μη έμπειρο μάτι και υπήρχε κίνδυνος, οποιοσδήποτε άνθρωπος περνούσε από το σημείο, να ενεργοποιήσει με το πόδι του το μηχανισμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑