Ειδήσεις

Published on May 11th, 2023 | by paggaiorama

0

Παλαιοχωρινός ο σύζυγος της Αγγελικής Δεληκάρη…

Υποψήφια βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στην ΠΕ Καβάλας, θα είναι στις εκλογές της 21ης Μάϊου η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αγγελική Δεληκάρη.

Η κα Δεληκάρη, γνωστή ιστορικός στη Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό, η οποία κατάγεται από τη Χρυσούπολη Καβάλας, περιοχή όπου ο παππούς της διετέλεσε δήμαρχος, αποδέχθηκε την πρόταση του κόμματος να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.  

Να σημειωθεί ότι η κα Δεληκάρη είναι η πρώτη υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Νέστου.

Η κα Δεληκάρη είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Μελέτης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κυρίλλου και Μεθοδίου (Θεσσαλονίκη) και γραμματέας του Επιστημονικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου Ορθοδόξων Σπουδών (Νις/Σερβία) ενώ μεταξύ άλλων διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Ο σύζυγός της είναι Παλαιοχωρινός και Παγγαιορείτης… και το πατρικό του σπίτι είναι απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο!

Είναι ο καθηγητής και προέδρος (για χρονικό διάστημα) του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Αιμίλιος Μαυρουδής, ο οποίος είναι και Άρχοντας Νοτάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑