Ειδήσεις

Published on September 1st, 2022 | by paggaiorama

0

Παιδικά χρόνια στο Χρυσόκαστρο Παγγαίου για την Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή μπορεί να έχει “χτίσει” ένα πολύ μεγάλο όνομα στο χώρο της μουσικής και να έχει δημιουργήσει μια μεγάλη περιουσία, ωστόσο, έζησε αρκετά δύσκολα παιδικά χρόνια.

Γεννήθηκε στο Τύμπινγκεν της Γερμανίας στις 22 Ιουλίου 1969, από οικογένεια με ποντιακή καταγωγή.

Σε ηλικία 6 ετών, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Καβάλα, όπου πέρασε τα νεανικά της χρόνια.

«Την αδερφή μου τη βλέπω και σαν μάνα. Έχουμε μεγάλο δέσιμο, αν και έχουμε πολύ διαφορετικές ζωές.

Επιστρέφοντας μείναμε έναν χρόνο στο χωριό, στο Χρυσόκαστρο Παγγαίου της  Καβάλας, όπου και τελείωσα την Α’ Δημοτικού. Ήμασταν πάντα οικονομικά στριμωγμένοι. Το διάβασμα και το πανεπιστήμιο ήταν το διαβατήριό μου για να φύγω από μια πόλη που ένιωθα ότι δεν με χωρούσε», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη της.

Η δουλειά που έκαναν οι γονείς της Δέσποινας Βανδή

Μέχρι την ηλικία των πέντε την μεγάλωνε η μεγαλύτερη κατά 14 χρόνια αδερφή της Σοφία, αφού οι γονείς της ήταν εργάτες σε εργοστάσιο.

Αναφορικά με τους γονείς της είχε πει: «Ήταν παλαιών αρχών. Η κόρη έπρεπε να ξέρει να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού, να μαγειρεύει και να πλέκει. Οι άλλοι έβγαιναν να παίξουν και δεν με άφηνε να πάω, αν δεν τελείωνα το κέντημα. Έχω ακόμη το πρώτο μου κέντημα μέχρι σήμερα. Πέρασαν πολλά χρόνια για να τα εκτιμήσω όλα αυτά. Και σήμερα αν με αφήσεις μόνη μου, μπορώ να κάνω τα πάντα. Δεν θα πελαγώσω».

Στην κεντρική φωτο η Δέσποινα Βανδή με τον αδελφό και την αδελφή της…


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑