Ειδήσεις

Published on July 18th, 2022 | by paggaiorama

0

Ο Σαρηγιάννης ζητά συνεχή έλεγχο τοξικότητας

Χρειάζεται δειγματοληψία στο σημείο της πτώσης του Antonov στο Παγγαίο τους επόμενους δύο μήνες για τοξικό περιεχόμενο, δήλωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ειδικότερα, σχετικά με την τραγωδία στην Καβάλα με την πτώση του αεροσκάφους που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8 άνθρωποι, ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε πως «από την καύση των εκρηκτικών, των πλαστικών αλλά και των μεταλλικών μερών του αεροσκάφους, εκλύονται ουσίες που μπορεί να έχουν τοξικό περιεχόμενο. Καλό είναι λοιπόν να υπάρχει μια δειγματοληψία σε μια ακτίνα 1 χιλιομέτρου γύρω από το σημείο πτώσης. Αυτό καλό είναι να γίνει σε ένα διάστημα 1-2 μηνών, ακριβώς για να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης».

Να μην επηρεαστεί η τροφική αλυσίδα

Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να λάβουν μέτρα και οι κάτοικοι της περιοχής, ο καθηγητής τόνισε στον ΣΚΑΪ: «Δεν υπάρχει θέμα μάσκας για τους κατοίκους αυτή τη στιγμή, ό,τι ήταν να πέσει, έχει πέσει στο έδαφος. Θα πρέπει να υπάρχει επαναιώρηση από αγροτικές εργασίες κτλ. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να μην περάσουν στην τροφική αλυσίδα οι ουσίες από την καύση των υλικών του αεροσκάφους».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑