Ειδήσεις

Published on February 21st, 2023 | by paggaiorama

0

Ο Δήμος Παγγαίου απειλεί με εξώδικα… την Περιφερεια ΑΜ-Θ;

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη «να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, δικαστικές και εξώδικες» προκειμένου να υλοποιηθούν άμεσα τα έργα.

Όλα ξεκίνησαν από το γεγονός της 13μηνης καθυστέρησης από μέρους της Περιφέρειας ΑΜΘ για να εγκρίνει τα έργα με δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που αφορά τους κυκλικούς κόμβους Νέας Ηρακλείτσας, Παραλίας Οφρυνίου και Ελευθερούπολης και την διαμόρφωση της ανατολικής εισόδου της Νέας Ηρακλείτσας.

Η Περιφέρεια από τη μεριά της σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη τόνισε ότι δεν προχωρά στην έγκριση μια και δεν συμφωνεί η Νομική της Υπηρεσία εφόσον χρηματικός υπόλογος του έργου θα είναι η Περιφέρεια που θα κληθεί να πληρώσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα χρήματα σε περίπτωση που το έργο δεν εκτελεστεί ή σταματήσει.

Η ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου

Αναιτιολόγητη και ανεπίτρεπτη αδράνεια, ολιγωρία και καθυστέρηση στην ΠΑΜ-Θ καταλογίζει με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου αναφορικά με την υλοποίηση του έργου: «Δράσεις και παρεμβάσεις βιώσιμης ανάπτυξης αστικών περιοχών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Δήμο Νέστου και στο Δήμο Παγγαίου» συνολικού ύψους 12.342,221,75 ευρώ το οποίο αναφορικά με τον Δήμο Παγγαίου αφορά την ανάπλαση και αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων της ΔΚ Ελευθερούπολης, της ΤΚ Ν. Ηρακλείτσας και του παραλιακού μετώπου της Δ.Ε. Ορφανού.

Το έργο χρηματοδοτείται στο σύνολό του από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και η ένταξή του πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο του έτους 2022 με την υπ’ αριθμ. 4678/12-1-2022 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών. Δικαιούχος της Πράξης είναι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και φορείς υλοποίησης ο Δήμος Παγγαίου και ο Δήμος Νέστου.

Πλην όμως παρά την έγκριση από τα αρμόδια όργανα αμφοτέρων των πλευρών της προγραμματικής σύμβασης και την υπογραφή της ήδη από 12-4-2022, η ΠΑΜ-Θ, σιωπηρά απέχει από κάθε ενέργεια επιβαλλόμενη και προβλεπόμενη από την υπογραφείσα σύμβαση που θα οδηγήσει στην εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και θα δώσουν άλλη όψη στους Δήμους να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου στη συνεδρίαση της 20 Φεβρουαρίου 2023 ομόφωνα καταδίκασε την ανεπίτρεπτη αδιαφορία, ολιγωρία και αδράνεια της ΠΑΜ-Θ στην υλοποίηση τόσο σημαντικών και πολυδάπανων έργων των οποίων μάλιστα έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Παγγαίου να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες (δικαστικές και εξώδικες) για την άμεση υλοποίησή τους στο πλαίσιο της υπογραφείσας προγραμματικής σύμβασης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑