Ειδήσεις

Published on May 10th, 2022 | by paggaiorama

0

Οι μαθητές μαθαίνουν για την ανακύκλωση

Ο Δήμος Παγγαίου, σε συνεργασία με τον φορέα διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.) και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., πραγματοποίησε την εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα παρκ ανακύκλωσης», την Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 στο 1ο δημοτικό σχολείο Ελευθερούπολης.

Στην δράση συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών δημοτικών σχολείων της Ελευθερούπολης, υπό την συνοδεία δασκάλων και διευθυντών, ενώ παραβρέθηκαν: ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης και ο διευθυντής καθαριότητας περιβάλλοντος και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, Κωνσταντίνος Τσιρικτσής. 

Σκοπός της δράσης ήταν, να εξοικειωθούν οι μαθητές με την ανακύκλωση μέσα από το παιχνίδι, να γνωρίσουν ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για συνειδητή συμμετοχή, με στόχο την υιοθέτηση μιας υγιούς περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, καθώς και να ενισχύσουν την προσπάθεια για μία καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική πόλη, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Για την λειτουργία και την σωστή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής ψυχαγωγικής δράσης, αρμόδια ήταν εξειδικευμένη εταιρεία, με εμψυχωτές, που χώρισαν τα παιδιά σε ομάδες.

Η κάθε ομάδα συμμετείχε σε  ένα παιχνίδι, ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της ανακύκλωσης.

Στο τέλος μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα σχετικά με την ανακύκλωση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑