Ειδήσεις

Published on August 2nd, 2022 | by paggaiorama

0

Οι Αμφιπολίτες τίμησαν τον Γιώργο Τσούκαλη

Το πρώτο συμπόσιο στην Αμφίπολη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο Γιώργος Τσούκαλης ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος με τη ΔΙ.Κ.Ε.Δ.Α και την περιφέρεια.

Μετά το πέρας της λαμπρής εκδήλωσης ο Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε ότι νιώθει ιδιαίτερη συγκίνηση για την τιμητική πρόσκληση και για την βράβευση του στα ιερά χώματα της Μακεδονίας και ειδικότερα στην Αμφίπολη.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία την οποία απόλαυσα πραγματικά στο πλαίσιο της μοναδικής τριήμερης φιλοξενίας. Θεωρώ την βράβευση μου στην Αμφίπολη για τα τριάντα χρόνια αγώνα ενάντια στην αρχαιοκαπηλια εντελώς σημειολογική. Ευχαριστώ θερμά το Δήμαρχο της Αμφίπολης Στέργιο Φρανστανλη , την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α Σωτηρία Καλακιδα και την εκλεκτή φίλη Ελπιδα Παπαδανιηλ για την τιμητική πρόσκληση και τη βράβευση μου στο 1ο Συμπόσιο Τέχνης. Είναι άνθρωποι οι οποίοι με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή διότι πασχίζουν για την ανάδειξη του μνημείου στον Τύμβο Κάστα και για την αξιοποίηση όλης της περιοχής.

Εντυπωσιάστηκα επίσης από τον καθηγητή Μιχάλη Λεφατζη τον αρχιτέκτονα του Τύμβου για την ενημέρωση που μας έκανε και ειλικρινά θέλω να τον ευχαριστήσω κι εκείνον θερμά».

Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής τιμήθηκε στην έναρξη του συμποσίου και από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη η οποία τον συνεχάρη για το έργο μου ενάντια στην αρχαιοκαπηλία και του παρέδωσε το λεύκωμα της με μια συγκινητική αφιέρωση όπως επισήμανε ο ίδιος ενώ η βράβευση του την δεύτερη ημέρα συνδυάστηκε με μια έκπληξη καθώς ο δήμαρχος του παρέδωσε ένα αντίγραφο του λέοντα της Αμφίπολης. Σημαντικές προσωπικότητες έδωσαν το παρόν στο συμπόσιο ενώ ιδιαίτερα θετικά σχολιάστηκε η παρουσία του υπουργού μεταφορών Κώστα Καραμανλή.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑