Ειδήσεις

Published on June 1st, 2022 | by paggaiorama

0

ΝΤΡΟΠΗ: Σκουπιδαριό στη Νέα Πέραμο!

Λιμάνι Ν. Περάμου- Ιούνιος 2022

Είναι γνωστό , δυστυχώς, σε όλους ότι η καθημερινότητα των πολιτών και των δημοτών υποβαθμίζεται . Και τούτο οφείλεται σε μια πλειάδα παραγόντων που ξεκινούν από το ψηφοθηρικό αλισβερίσι έως και την εκούσια «απόσυρση» πολλών, υγιώς σκεπτόμενων, συμπολιτών και συνδημοτών που συναντούν την παγερή αδιαφορία των διοικούντων.

Υπάρχουν όμως και φορές που η εικόνα της καθημερινότητας ξεπερνά και τις πιο δυστοπικές και απαξιωτικές για την ανθρώπινη υπόσταση σκέψεις. Και τέτοια εικόνα παρουσιάζει το λιμάνι της Ν. Περάμου του δήμου Παγγαίου.

Η πλήρης απουσία των διοικούντων, η απόσειση ευθυνών των εμπλεκομένων φορέων και η ανυπαρξία οικολογικής συνείδησης των φιλοξενουμένων και εγχώριων κατοίκων οδηγούν σε εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ.

Στο λιμάνι της Ν. Περάμου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ελλιμενίζονται πολλές φορές και 30 γρι-γρι τα οποία αλιεύουν σαρδέλα και γαύρο συνήθως.

Τα πληρώματα αφήνουν, ως οφείλουν, τα σκουπίδια τους σε κάδους που ξεχειλίζουν και αναδύουν μυρωδιές ιδανικές για καλοκαιρινό καλωσόρισμα.

Συνήθως πετιούνται σκουπίδια κι εκτός κάδων με αποτέλεσμα ο αέρας να τα παρασύρει στη θάλασσα ή να τα διασκορπίσει στο χώρο του λιμανιού.

Οι πολίτες που κάνουν τον περίπατό τους εκεί ή ψαρεύουν ερασιτεχνικά δια μαρτύρονται για την άθλια εικόνα του λιμανιού αλλά συναντούν την αδιαφορία και την «δεν ξέρω, δεν γνωρίζω, άστο καλύτερα» στάση.

Ο δήμος Παγγαίου ισχυρίζεται ότι δεν είναι ευθύνη του ο καθαρισμός του λιμανιού, το Λιμεναρχείο της Νέας Περάμου ισχυρίζεται το ίδιο κι όλοι μαζί δείχνουν τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας ως υπεύθυνο για την καθαριότητα και την αισθητική και υγειονομική προσβολή των επισκεπτών του χώρου. Οι φωτογραφίες που αναρτώ είναι από προχθεσινή επίσκεψή μου στο λιμάνι.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η εικόνα του σκύλου του οποίου το κουφάρι σαπίζει (εδώ και 7 μέρες όπως με πληροφόρησαν) αφημένο δίπλα σε κάδο σκουπιδιών και πολύ κοντά στο Λιμεναρχείο Ν. Περάμου.

Κι επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αποστέλλω κατ αρχάς αυτήν την επιστολή, με την ιδιότητα του πολίτη και του περιφερειακού συμβούλου, και καλώ τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας να προχωρήσει σε ΑΜΕΣΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ του λιμανιού μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί στο παραπάνω αίτημα επιφυλάσσομαι για επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και για κάθε ενέργεια που ο νόμος μου παρέχει

Λυμπεράκης Δημήτρης, Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑