Ειδήσεις

Published on March 28th, 2024 | by paggaiorama

0

Νέα ευρήματα στην Αμφίπολη

ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Νέα ευρήματα φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στον Τύμβο Καστά και τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, τα οποία φωτίζουν τον στρατηγικό χαρακτήρα της πόλης και τη σημασία της, σε μεγάλα γεγονότα της αρχαιότητας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Δημητρία Μαλαμίδου, σημειώνει πως οι ανακοινώσεις για τις πρόσφατες ανακαλύψεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 36ης Επιστημονικής Συνάντησης Το Αρχαιολογικό Εργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, στις 28 και 29 Μαρτίου.

Όπως εξηγεί, τα νέα ευρήματα θα παρουσιαστούν μέσα από τρεις διαφορετικές ανακοινώσεις. Η πρώτη ανακοίνωση αφορά την αρχαία αγορά, όπως προσεγγίζεται από το έργο του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Δημήτρη Δαμάσκου. Η ανασκαφή φέρνει στο φως την αρχαία αγορά, η οποία λειτούργησε ως το οικονομικό και διοικητικό κέντρο της πόλης, από τον ύστερο 5ο και 4ο αιώνα.

Η δεύτερη ανακοίνωση έχει αντικείμενο έναν κεραμικό κλίβανο, που βρέθηκε στο βόρειο τείχος και που αποκαλύπτει εργαστηριακή κεραμική δραστηριότητα εκτός των τειχών.

Τέλος, η τρίτη ανακοίνωση θα αφορά την έναρξη των ανασκαφών για την εύρεση του αρχαίου σταδίου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑